2014 SBS nasıl olacak? İşte Yeni Model!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni SBS modelini konferansla belirliyor. İstanbul’daki toplantıda, SBS yerine 6 dersten 6 sınav yapılması benimsendi.

Yeni model bu yıl 8’inci sınıflar için uygulanacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tamından, ortaöğretim okullarına geçiş için hazırlananSeviye Belirleme Sınavı (SBS) modelinin istişare edildiği “arama konferanslarının” dördüncüsü, İstanbul’da yapıldı.

Beyoğlu Oğretmenevi’ndeki konferansa, Milli Eğitim Bakam Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yanı sıra, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri, veliler ve okul-aile birliği temsilcilerinden oluşan 50 kişi katıldı. Milli Eğitim Müdürü Yıldız, yeni SBS’nin 16 ilde tartışılacağını belirterek, “İstanbul’da 4. toplantı yapıldı” dedi, şöyle devam etti: “Bakanlığımız, öğrencilerinbaşarılarının tek bir sınavla değil, farklı derslerden, farklı tarihlerde yapılacak sınavlarlaölçülmesi için modelhazırladı. Buna göre SBS’nin yerini alacak sınavları yine

MEB yapacak Fakat sınavlar, 6 ders için, 6 tarihte gerçekleştirilecek. Temel amacı çocukları liselere yerleştirmek olan bu sınavlar, öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine imkan sağlayacak. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren önce 8. sınıflar için uygulamaya konulacak”

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.