2013 üniversite özel yetenek sınav tarihleri

İstanbul Üniversitesi: Devlet Konservatuvarı’na özel yetenek sınavıyla 134 öğrenci alınacak. Başvuruların 6 Ağustos’a kadar devam ettiği üniversitede güzel sanatlar lisesi mezunları için YGS puan türlerinden en az 180, diğer liselerden mezun olanlar ise en az 200 puan ve üzeri almış olması gerekiyor. Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünün ön kayıtları da 6 Ağustos’a kadar devam ediyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun başvuruları ise 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinin ön kayıtları 12-16 Ağustos tarihleri arasında kabul ediliyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim’e 40, Heykel’e 10, Seramik ve Cam Tasarımı’na 15, Grafik Tasarım’a 20, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu’na 10, Tekstil ve Moda Tasarımı’na 20, Sahne Dekorları ve Kostümü’ne 10, Geleneksel Türk Sanatları’na 35, Fotoğraf’a 10 öğrenci alınacak. Mimarlık Fakültesi’nde İç Mimarlık’a 30, Endüstri Ürünleri Tasarım’a 30 öğrenci kabul edilecek. 19-20 Ağustos’ta baraj sınavının yapılacağı üniversitede yerleştirme sınavlarının sonuçları 6 Eylül’de açıklanacak. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi: Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin Grafik Tasarım ve Güzel Sanatlar (Resim) bölümlerinin ön kayıtları 12-16 Ağustos tarihleri arasında kabul ediliyor. 3 aşamada yapılacak yetenek sınavı, 22 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Sınava YGS’de puan türlerinden en az birinden 180 ve üzeri puan alanlar girebilecek. Üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin Müzik ve Tiyatro bölümlerine YGS’den en az 140 ve üzeri puan alan adaylar başvurabilecek. 12-16 Ağustos tarihleri arasında ön kayıtların alınacağı bu bölümlerin sınavları, 22-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kadir Has Üniversitesi: Sanat ve Tasarım Fakültesi’ndeki Tiyatro Bölümü özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul ediyor.  Ön kayıtların 12 Ağustos’a kadar kabul edildiği üniversitede sınavların birinci aşaması 13-16 Ağustos tarihleri arasında, ikinci aşaması ise 17-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları ise 20 Ağustos’ta açıklanacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi: Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde Plastik Sanatlar Bölümü’ne özel yetenek sınavıyla toplam 40 öğrenci alınacak. YGS puan türlerinden en az birinden 140 ve üzeri puan alanların başvurabileceği bu bölümün ön kayıt başvuruları 29 Ağustos’a kadar devam ediyor. 4 Eylül’de gerçekleştirilecek sınavın sonucu, 6 Eylül’de açıklanacak.

Gazi Üniversitesi: Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyor. Ön kayıtların 19-22 Ağustos tarihlerinde yapılabildiği üniversitede sınavlar 26-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Atatürk Üniversitesi: Güzel Sanatlar Fakültesi’nin özel yetenek sınavları için ön kayıtlar 19-26 Ağustos tarihlerinde kabul ediliyor. Geleneksel Türk El Sanatları’na 40, Grafik’e 20, Heykel’e 15, Müzik Bilimleri’ne 30, (İÖ) Müzik Bilimleri’ne 30, Resim’e 30, (İÖ) Resim’e 30, Sahne Sanatları’na 20 öğrenci alınacak. Bu bölümler için sınavlar 27-29 Ağustos tarihi arasında gerçekleştirilecek.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.