2013 TEİAŞ Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü TeftişKurulu Başkanlığı’na Giriş Sınavı ile Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisi5 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

I – YAZILI SINAVIN TARİHİ ve YERİ

Sınav, 26 Ekim 2013 Cumartesi günü 10.00-12.00 ve13.30-15.00 saatleri arasında “TEİAŞ Genel Müdürlüğü Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. No:2 T Blok Bahçelievler/ANKARA” adresindeyapılacaktır.

II – SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

(1) Son müracaat tarihi itibarıyla, geçerliliksüresi dolmamış Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KamuPersoneli Seçme Sınavından, KPSSP8 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almışolmak ve başvuran adaylar arasında en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki adaysayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınavaçağrılacaktır.),

(2) KPDS, ÜDS, YDS’ den 60, TOEFL-IBT’den 72, IELTS’den4 ve FCE’den 75 ve üzeri puan almış olmak,

(3) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 incimaddesinde yazılı nitelikleri taşımak,

(4) 01.01.2013 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamışolmak (01.01.1978 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir. Askerliğiniyapmış olanlar için bu tarih 01.01.1977’ dir.) ,

(5) Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisiyetiştiren ve en az dört yıl eğitim veren Fakülteler ile en az dört yıl eğitimveren ve bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli veya yabancıfakültelerden birini bitirmiş olmak,

(6) Askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerliktenmuaf olmak,

(7) Görevini devamlı olarak yapmaya engel sağlık sorunubulunmamak,

(8) Sabıka kaydı bulunmamak,

(9) Sicil, tutum ve davranışları bakımından Müfettişliğe engel bir hali bulunmamak,

(10) Başvuru formu ile birlikte istenilen belgeleri süresi içinde “Sınav Başvurusu” bölümünde belirtilen adrese ulaştırmış olmak,

III – SINAV BAŞVURUSU

Başvurular, 27 Eylül 2013 Cuma günü saat 14.30’a kadar“Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı NasuhAkar Mah. Türkocağı Cad. No:2 A Blok (Kat:15/57)Bahçelievler/ANKARA” adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Bu tarihtensonra yapılan başvurular ve postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı butarihten sonra ulaşan başvurular ile eksik veya geçersiz belgelerle yapılanbaşvurular dikkate alınmayacaktır.

IV – BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER

(1) Sınav Başvuru Formu ( www.teias.gov.tr ) internetadresinden temin edilebilir,

(2) Geçerlilik süresini doldurmamış Kamu PersoneliSeçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesi,

(3) Yabancı dil puanını gösterir belge,

(4) Yüksek Öğrenim Kurumu diploması, bitirme belgesiveya ilgili mercii tarafından tasdik edilmiş denklik belgesinin aslı veya noteronaylı sureti ( Diploma aslı TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığınca daonaylanabilecektir.),

(5) Sınav tarihinden en fazla 6 ay önce çekilmiş ikiadet renkli vesikalık fotoğraf,

(6) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

(7) Görevini devamlı olarak yapmaya engel sağlık sorunubulunmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,

(8) Adayların (erkek) askerlik ile ilişiği olmadığınadair ilgilinin yazılı beyanı,

(9) Sabıka kaydı bulunmadığına dair ilgilinin yazılıbeyanı,

(10) Eksik belgelerle yapılan başvurular dikkatealınmaz. Sınavı kazanmış olsalar dahi, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğuanlaşılanların; sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamalarıyapılmış olsa bile bu atamaları iptal edilir ve bu durumda olanlar hiçbir haktalep edemezler. Ayrıca haklarında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleriuygulanmak üzere Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulur.

V – SINAV GİRİŞ BELGESİ

(1) Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar 01 Ekim2013 Salı günü “www.teias.gov.tr” internet adresinden duyurulacaktır. Adaylarayazılı bildirim yapılmayacaktır.

(2) Sınava katılma şartlarını taşıyan adayların SınavGiriş Belgeleri, 21 Ekim – 25 Ekim 2013 tarihleri arası saat 16.30’a kadar“Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı NasuhAkar Mah. Türkocağı Cad. No:2 A Blok (Kat:15/57)Bahçelievler/ANKARA” adresinden adaylara şahsen teslim edilecektir.

(3) Adaylar sınava, TEİAŞ tarafından verilecekfotoğraflı “Sınav Giriş Belgesi” ile kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfuscüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport ile gireceklerdir.

VI – MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI KONULARI

I. Grup: Elektrik/Elektrik-Elektronik MühendisliğiKonuları:

– Güç Sistem Analizi

– Enerji İletim Dağıtım

– Yüksek Gerilim

– Elektrik Makineleri

– Devre Analizi

– Güç Elektroniği

– Elektromanyetik Alanlar

– Sinyaller ve Sistemler

– Elektronik Devreler

II. Grup: Temel Mühendislik Konuları:

– Genel Matematik

– Fizik

– Bilgisayar (Temel Bilgiler)

VII – SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

(1) Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere ikiaşamalıdır. Yazılı sınav çoktan seçmeli test usulünde yapılacaktır.

(2) Giriş sınavında tam not; yazılı ve sözlü sınavlarda100’dür.

(3) Yazılı sınavı başarmış sayılabilmek için İki GrupSınavındaki puanın 65’den aşağı olmaması gerekir. Puanlamada Genel OrtalamaHesaplamasında Elektrik/Elektrik-Elektronik Mühendisliği Konuları:% 70, TemelMühendislik Konularında % 30 oranı esas alınacaktır. Sözlü sınava giriş hakkıyazılı sınav başarı sırasına göre yapılacaktır.

(4) Yazılı sınavı başaran ilk 10 aday asıl, sonraki 4adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağrılacaktır. Gelmeyen asıl aday yerineyedek aday sözlü sınava alınacaktır

(5) Yazılı sınav sonuçları ve sözlü sınavaçağrılacakların listesi, “www.teias.gov.tr” internet adresinde yayımlanacak,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

(6) Adaylar, yazılı sınav sonuçlarına ilişkinitirazlarını, sonuçların “www.teias.gov.tr” internet adresinde yayınlanmasındanitibaren en geç 2 gün içerisinde, TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazılıolarak yapacaklardır. İtirazlar sınavı yapan Üniversiteye iletilecek veÜniversiteden alınacak cevap adaya bildirilecektir. Süresi geçtikten sonrayapılan veya süresinde yapılıp isim, imza ve adres bulunmayan itirazdilekçeleri dikkate alınmayacaktır.

(7) Sözlü sınavda, adayların genel olarak sınavkonularındaki bilgileri ile algılama, ifade kabiliyeti, tavır ve hareket gibişahsi nitelikleri de göz önünde bulundurulacaktır.

(8) Sözlü sınavı başarmış sayılabilmek için sınavkurulu üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği notlarortalamasının 70’den aşağı olmaması şarttır.

(9) Başarı notu yazılı ve sözlü sınav notlarınınortalamasıdır.

(10) Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, alınacakMüfettiş Yardımcısı sayısından fazla olursa başarı notu üstün olanlar tercihedilir. Başarı notunun eşitliği halinde; yabancı dil notu üstün olan adayöncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

(11) Başarılı olanlara TEİAŞ Teftiş KuruluBaşkanlığınca gerekli tebligat yapılacaktır.

(12) Sınavla ilgili (0312) 203 88 43- 203 85 46 no’lu telefonlardan ayrıntılı bilgi alınabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.