2013 SBS yeni açılan fen liseleri

1)   OYPsi 201 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.

2)   Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

3)   Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabileceklerdir.

4) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, tercihler, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır.

5)   Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacaklardır.

6)   Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

7)   Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

 

OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 06 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.

İşte Yeni Açılan Fen Liseleri

28274ANTALYA / KUMLUCA / Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon Yokİngilizce120
30389
ARTVİN / ARHAVİ / Arhavi Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon Yokİngilizce90
25185
BURSA / KARACABEY / Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon Yokİngilizce90
28581
İZMİR / TİRE / Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon Yokİngilizce120
25610
KOCAELİ / GEBZE / Yücel Boru Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon(Kız/Erkek)K:35/E:40İngilizce120
29688
ZONGULDAK / EREĞLİ / Ereğli Fen Lisesi4 yılKız/ErkekPansiyon Yokİngilizce120

“2013 SBS yeni açılan fen liseleri” üzerine 7 yorum

  1. fen lisesinde ereğlinin en iyi öğretmenleri var imkb nin öğretmenlerinin oryaya taşınması yalan biröok liseden çok iyi öğretmneler var keal ne kadar iyi olsa da arrtık ondan daha iyisi var .. feni tek geçerim

    Cevapla
  2. Kdz.Ereğlide en kalite okul tartışmasız KEAL yani karadeniz ereğli anadolu lisesidir. 2013 yılında 100 öğrnciden 30 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. fen lisesine gelince, İMKB atatürk anadolu lisesinin öğretmenleri oraya taşnmışardır. önemli olan öğetmenin kalitesidir. o yüzden KEAL’i tek geerim.

    Cevapla
  3. İzmir tire fen lisesinin burada pansiyonu yok görünüyor ancak lise haberlerinde 300 kişilik kız/erkek pansiyon var yazıyor doğrusu nedir?

    Cevapla
    • Belirtilen bilgiler meb’den alındı. Okulun telefonundan iletişime geçebilirsiniz. Veya Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Bilgi Alınız. http://tire.meb.gov.tr/

      Cevapla
  4. ben yazdım ereli fen lisesini hocalar yedeklerden veya asil olarak yerleşmemin mümkün olabileceğini söylediler kontenjanı da 120 ye çıkmış 80 di moralim düzeldi

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.