2013 SBS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

1)   OYP’si 201 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.

2)   Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

3)   Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabileceklerdir.

4) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, tercihler, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır.

5)   Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacaklardır.

6)   Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

7)   Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

8)   Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

9)   Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler “2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”nun II. Bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

10) Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asıl ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilir. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecektir.

 11) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asıl olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilir.

12) Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Veliler https://e­okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

13) OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 06 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.