2013 Öğretmenlik tercihlerini yaparken bunlara dikkat edin!

2013 eylül öğretmen tercihlerinde nelere dikkat edilmelidir? 2013 Öğretmenlik tercihleri nasıl yapılmalıdır?

MEVZUAT HÜKMÜ

06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ”Millî Eğitim   Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin“Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri” başlıklı 27. maddesi şu şekildedir:

“(1) Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bunlardan   4, 5 ve 6 ncı hizmet alanları öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini   yerine getirecekleri hizmet alanlarıdır.   (2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında görevebaşlayanlar;   a) Üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında   en az 5 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 6 ncı   hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl,   b) İkinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında   en az 6 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 6 ncı   hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl,   c) Birinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında   en az 7 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 6 ncı   hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl   çalışmakla yükümlüdürler.”

Yukarıda yer alan yönetmelik hükmü gereğince, 06/05/2010 tarihinden sonra   göreve başlayanlar zorunlu çalışma yükümlüsüdür.

ÖNEMLİ OLAN HİZMET BÖLGESİ DEĞİL, HİZMET ALANIDIR

Öğretmen olarak atanacaköğretmenlerintercih edecekleri okulların Hizmet Alanları   ve Hizmet Puanları önem taşımaktadır. Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesi   Haziran 2013 tarihli Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.