2013 LYS sınıf öğretmenliği puanları ne kadar düştü?

FATİH SELEK

Üniversite yerleştirmesonuçları, bu sene ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Taban puanlar, geçen yıla göre 15-20 puan düşerken, Eğitim Fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümü ise deyim yerindeyse çakıldı.

Daha az atanma problemi yaşandığı için en çok tercih edilen bölümler arasında yer alan sınıf öğretmenliğinin taban puanları bazı üniversitelerde neredeyse yarı yarıya düştü. Mesela, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde geçen yıl 367 olan taban puan 204’e, Kastamonu Üniversitesi’nde 361 olan taban puan ise 206’ya kadar geriledi.

Yani LYS’de, Matematik, edebiyat, coğrafya, felfese grubundan 10’ar net çıkaran bir aday, öğretmenlik yolunu araladı. Yüksek puanlılar tercih etmediği için, düşük puanlılara piyango vurdu ve az bir netle sınıf öğretmenliğini kazandı.Peki yakın döneme kadar en cazip bölümler arasında bulunan sınıf öğretmenliğinin taban puanları bu sene niye yerlerde süründü?

Zambak Yayın Grubu Rehberlik Grup Başkanı Hakan Baykal, bu düşüşte 4+4+4’lük eğitim sisteminin etkili olduğunu söyledi. Yeni sistemle birlikte 24 bine yakın sınıf öğretmeni norm kadro dışı kaldı.

sinif1 Baykal, bu yüzden sınıf öğretmenliği alımlarının azaldığını belirterek şöyle dedi: “Önceki yıllarda atamaların neredeyse 3’te birini sınıf öğretmenliği alıyordu. Bu sene 300 kişi aldılar. Sınıf öğretmenliği gözden düştü. Fen Edebiyatlara öğretmenlik hakkı getirildiği için özellikle edebiyatta yükselmeler görüldü.”

“2013 LYS sınıf öğretmenliği puanları ne kadar düştü?” üzerine 5 yorum

  1. dayım 2 yıl once 89 puanla atanamadı 4 4 4 u getırdıler .nısanlısı ondan bır sene once 75 le mus a atandı.baska carem yok.bır yer olmak zorunda

    Cevapla
  2. oyle diyorsunuz ama ailemız bır yer kazansın gozuyle bakıor ben de ne yazıkkı sınıf oğrtmenlığı yazacağım olursam severek yprım ama atanabırımyım bılmyorum 1.sınıftan kpss ye calıscam

    Cevapla
  3. Merhaba arkadaşlar ben Eskişehir Anadolu Üniversitesinde sınıf öğretmenliği 2. sınıftayım. Mezun olunca ne yapacağımı düşünüyorum aklınız varsa yazmayın iyi düşünün öyle karar verin arkadaş tavsiyesi. Ve ben bu yıl tekrardan girdim ygs lys ye 30 puanım kırıldı çok pişmanım.Sınıf öğretmenliğine gidip mezun olup 6-7 yıl beklyceğinize 1 yıl çalışın adam akıllı ataması olan yerlere gitmenizi tavsiye ederim. Benim gibi pişman olmayın 🙁

    Cevapla
  4. benim tm 2 puan 237 sınıf öğretmenliği gelme olasılığı ne kadar yüksek lütfen yardımcı olurmusunuz?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.