2013 DGS Ön Lisans Başarı Puanının Hesaplanması

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI
2013-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.

ÖBP’nin hesaplanmasında Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ve AÖF Merkez Bürosu tarafından ÖSYM’ye ulaştırılan akademik ortalamaları kullanılacaktır. Bu bilgiler ÖSYM’ye ulaştıktan sonra bubilgilerle ilgili değişiklik istekleri işleme alınmayacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca,4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1 nci maddesi ile 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“Akademik not ortalamalarından elde edilecek Önlisans Başarı puanlarının sınav puanlarına katılarak Dikey Geçiş Sınavı Puanının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından belirlenir ve Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda yer alır.”

2013-DGS’de Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), aşağıdaki şekilde hesaplanarak sınav puanlarına eklenecektir:
Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Bütün not sistemleri doğru orantı kurularak, 100’lü not sistemine dönüştürülecektir.

2013 DGS puanınızı online hesaplayın

“2013 DGS Ön Lisans Başarı Puanının Hesaplanması” üzerine 7 yorum

  1. arkadaşlar lütfen bana yardımcı olur musunuz?
    açıklanan dgs sınav puanına öbp puanı eklendi mi yoksa biz mi ekleyeceğiz lütfen bilen biri varsa yardımcı olabilir mi

    Cevapla
  2. Önlisans Diploma Ortalamam 3.01
    Lisans Diploma Ortalamam 3.04

    Dört yıllık Fakülte Mezunu Olarak Ortalamam Nedir ?
    Cevabı Mail’ ime yazarsanız sevinirim.Selamlar

    Cevapla
  3. ösym nin açıkladığı puanda öbp eklenmiş halimi yoksa ayrıca verdiği öbp puanını dgs puanına ekleyecekmiyiz lütfen acil cevap verirmisiniz

    Cevapla
  4. 2013 DGS Puanı Hesaplanırken:Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınmıştır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanmıştır.

    Cevapla
  5. önlisans başarı puanı ne oluyor arkadaslar kpss sonucumu oluyo yoksa diploma notumuzmu? dgs hesaplarken öbp nı soruyor

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.