2013-2014 Çocuğunuz hangi okula kayıt oldu? 1.Sınıf e-kayıt sorgulama

İlkokul 1. Sınıf ve Ortaokul 5. Sınıfların E-Kayıt Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız…..

BASIN AÇIKLAMASI

1. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için ülkemizdeki bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlığımız tarafından e-Okul Yönetim BilgiSistemi üzerinden yapılmıştır.

2. Bu yolla, mecburî ilköğretim çağına giren toplam 1.863.230 çocuğumuzun tamamı 1.sınıflara; 1.237.986 öğrencimiz de 5. sınıflara yerleştirilmiştir.

3. Velilerimiz, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli BilgilendirmeSisteminden , çocuklarının T.C. kimliknumaralarınıyazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişimbilgileriniöğrenebileceklerdir.

4. Bu uygulama ile velilerimiz herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaktadırlar.

İlkokul 1. Sınıf ve Ortaokul 5. Sınıfların E-Kayıt Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız…..

5. Doğum tarihleri 2008 Nisan-Eylül aylarında bulunan ve dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da ikametgâhlarına en uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirilmişlerdir. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen Velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır.

6. Aynı şekilde ortaokul beşinci sınıflara kayıtlar da MERNİS üzerinden adres uyumlu olarak Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bu bağlamda ilkokulu tamamlayan bütün öğrencilermizin ortaokul kayıtları ikametgâhlarına en uygun okullara gerçekleştirilmiştir.

7. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile aziz şehitlerimizin ve muharip gazilerimizin çocuklarının kayıtları, velilerinin istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında, istedikleri resmî okula yapılacaktır.

8. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikamet adresi değişen vatandaşlarımızın çocuklarının kayıtları, müracaatları halinde, yeni adreslerine en uyumlu okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

9. Herhangi bir nedenden dolayı hiç bir okula kaydı yapılmamış çocuklarımızın velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecektir.

10. Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından, e-okul işlemleri açıldığında, çocuklarını özel okul, konservatuar veya imam hatip ortaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan bu okullara başvurmaları yeterlidir. Bu okulların yöneticileri, başvuran velilerimize gerekli kolaylıkları sağlayarak kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

​​​​​​Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

İlkokul 1. Sınıf ve Ortaokul 5. Sınıfların E-Kayıt Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız…..

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.