2013-2014 5.sınıf bilişim teknolojileri ve yazılım 2.dönem 1.yazılı

5.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 1.yazılı soruları, 2.dönem bilişim teknolojileri 5.sınıf 1.dönem yazılı soruları

…………………….ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

2. DÖNEM 5/…. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ  DERSİ 1.YAZILI

    

No:                 Adı:                                       Soyadı:                                    Puan:                       

 ONLİNE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILI SORUSU ÇÖZ

1-Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçu değildir? (5 Puan)

A) Web sitelerini çalmak                       www.sorubak.com

B)  Mağazadan bilgisayar satın almak

C) Başkalarının internet şifrelerini ele geçirmek

D) Özel bilgilerimizin internette izinsiz kullanılması

2-Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Office Excel programı tarafından açılan dosya uzantısıdır? (5 Puan)

         A) .doc      B) .ppt        C) .xls       D) .mp3

 3-Aşağıdakilerden hangi tablet ve telefonlarda kullanılan işletim sistemlerindendir? (5 Puan)

A) Windows8

B)  Chrome

C) Windows 7

D) Pardus

4-     Aşağıdaki bilgileri eşleştiriniz. (10 Puan)

 Dosya Uzantısı                 İçerik

.mkv                           resim

.ppt                             e-kitap

.pdf                             power point

.gif                              video 

5- Bilgisayarda oyun oynamak için hangi komutlar verilmelidir? (10  Puan)

a) Başlat/Programlar/Oyunlar            b) Başlat/Programlar/Donatılar/Oyunlar

c) Başlat/Programlar/Başlangıç                      d) Başlat/Programlar/Başlangıç/Oyunl

www.sorubak.com

bilm

(Aşağıdaki 6.7.8. soruları, yukarıdaki şekle göre cevaplayınız?

6-Yukarıdaki şekilde yazı tipi  hangi numara ile gösterilmiştir? (5 Puan)

a) 3                  b) 1                 c) 2                  d) 9

7- Yukarıdaki şekilde yazıları kalın yazmak için hangi numara ile gösterilmiş simge kullanılır? (5 Puan) 

a) 1                  b) 2                 c) 3                  d) 4

8- Yukarıdaki şekilde ortala hangi numara ile gösterilmiştir? (5 Puan)

a) 6                  b) 7                 c) 8                  d) 9

9- Aşağıdakilerden hangisi kelime işlemci bir programdır? (5 Puan)

a) Excel           b) Paint                       c) Acceess                  d) Word

10- Microsoft Word programında yaptığınız çalışmayı bir yerden başka bir yere taşımak için hangi komut kullanılır? (5 Puan)

a) Kes-Yapıştır                b) Kes-Kopyala            c) Kopyala-Yapıştır         d) Yapıştır-Kes

bilm2

    

13-Faydalı programlarının tanımını yaparak 2 tane örnek yazınız. (10 puan)

            14-Aşağıdaki soruların boş bırakılan yerlerini doldurunuz. (10 puan)

ü     Bilgisayarımıza zararlı yazılımların ( virüslerin ) bulaşmasını engelleyen, eğer bulaşmışsa da temizlemeye yarayan yazılımlara ………………………. denir.

ü     Elektrik kesildiğinde üzerindeki bilgileri silinmeyen belleğe ……………………………  denir.

ü     Kullanıcıdan ücret talep etmeksizin kullanılan programlara …………………………. ……………………… denir.

ü     Bilgisayarda yazı yazmaya yarayan donanıma  …………………………..  denir.

ü     Bilgisayarda bilgilerin kalıcı olarak saklandığı taşınabilir donanımlara ………………………… denir.

15-Aşağıdaki cümlelerin Doğru olanlarına parantez içine “D” yanlış ise “Y” harfi koyunuz. (10 puan) 

(     )  İftira ve karalama anlamındaki materyalin üretimi ve dağıtımı yasaktır.

(     )  Teknoloji sayesinde işsizlik azalmıştır.

(     )  Projeksiyon; Bilgisayar ortamındakini perdeye ya da duvara aktarmaya yarar.

(     )  Tarayıcı; kağıt ortamındakini tekrar kağıda aktarmaya yarar.

(     )  Bilgisayarda kablo ile internete bağlanmamızı sağlayan donanıma Ethernet kartı denir.

NOT: Sınav süresi bir ders saatidir.

~ ~ ~ ~ ~ BAŞARILAR DİLERİM ~ ~ ~ ~ ~

……………………………………………

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım  Öğrt.

DAHA FAZLA 5.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 1.yazılı soruları için tıklayınız

173 Responses

  1. one direction dedi ki:

    merhaba

  2. LİLİY dedi ki:

    BEN BİŞEY ANLAMAMAK AMA SAECE BEN LİLİY ANLAMAK ODA BENİM İSİM DİYE.

  3. dyg dedi ki:

    çok güzel sağalun çok beğendim işime yaradı

  4. burcu dedi ki:

    çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook basit ve çözmesi eğlenceli. bu arada yarın bilişimden yazılım var.:) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  5. çalışkan dedi ki:

    fena değildi.. hani……….

  6. ankarali kemo dedi ki:

    gcok üzel cevap anahtari 1-a 2-c 3-b 4-a 5-c 6-a 7-b -8-c 9-a-10-a arkadaşlar 100de 100 doğrudur

  7. Nick... dedi ki:

    BİZİM YARIN VAR

  8. Nick... dedi ki:

    sew olann

  9. çok kolay dedi ki:

    ben cevapları söylüyom 1b 2c 3a 4c 5a 6b 7a 8a 9b 10b 11a 12d

  10. geri dedi ki:

    Boyle kolay test gormedim

  11. geri dedi ki:

    Kolaydi cabuk bitti bide zor diyonoz

  12. geri dedi ki:

    Sorular cok kolay

  13. adem dedi ki:

    bune abicim

  14. süllo dedi ki:

    olmazki böyle abiiiiiiiii

  15. Nick.. dedi ki:

    çok güzel bi site

  16. aybüke dedi ki:

    sizin ya abi 3 kez cevap anahtarı değiştirdim.hangi cevap anahtarı doğru bu arada 6. soru çok basit

  17. yıldız ay dedi ki:

    Benim sınavım o 90-95 puan yaaaaaa çok başarılı sınavım!

  18. johny test dedi ki:

    cevap anahtarı olsa iyi olur:):)

  19. sümeyye atlı dedi ki:

    çözemiyorum):

  20. Sarı kanarya dedi ki:

    öff.bu bilişim olacak dersi nereden çıkardılar..

  21. yusuf dedi ki:

    85 aldım sınavdan 😀

  22. çok sıkıcı bir şey buu dedi ki:

    off çok sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkcıcıcıwdfkflşrt hepimiz çok salağız en basta da ben ben çok malım ben çok geriyim yaa çok amlım

    • çok sıkıcı bir şey buu dedi ki:

      off çok sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkıcı sıkcıcıcıwdfkflşrt hepimiz çok salağız en basta da ben ben çok malım ben çok geriyim yaa çok amlım

  23. Sudenur güzel dedi ki:

    O bebeye gel beni…….(anladınız siz he bide sınavdan 23aldım)anem her yerimi morarttı)

  24. damla dedi ki:

    çokkk iyi abii yaa 🙂 😀 🙂

  25. azra dedi ki:

    ama bunda her kon yok ki aynı konu hep nedenini açıklar mısınız ?

  26. malll bir insan dışı varlık dedi ki:

    çok güzelmiş gerçekten

  27. Welet dedi ki:

    :ASD:SDA

  28. muhammed dedi ki:

    oley bilgisayar harika zaten hep 100 alıyom ya 100 ya 90

  29. yaren dedi ki:

    hasan 4. soru cevabı

  30. yılmaz dedi ki:

    bizim yarın (08.05.2014) sınav var ve 2. dönem 1. sınav hoca inşallah burdan sorar.

  31. sanane dedi ki:

    çok güzel bir site ama işime yaramadı.ama yapanların ellerine sağlık.

  32. hasan dedi ki:

    1-b
    2-c
    3-a
    5-a
    6-c
    7-d
    8-c
    9-d
    10-c
    11-c
    12-D
    13-b
    BUNLAR HAKİKİ SONUÇ:)

  33. yaren cn dedi ki:

    yarın bilişim sınavım var

  34. ismail dedi ki:

    çok kolaylardı

  35. selly dedi ki:

    keşke bilişim dersi olmasa

  36. Nick... dedi ki:

    Carsamba sinav varrrrrr

  37. bbkbb dedi ki:

    bilişim dersini severim ama yazılıları çok zor moluyo

  38. enbüyükcimbom dedi ki:

    arkadaşlar cevaplar 1-a 2-b 3-d 4-b gerisini bilmiyom şimdi ben plesteyşın oynıyacağım bay

  39. trotio dedi ki:

    ehhhhhhh iştee

  40. ceylin dedi ki:

    çok iyi

  41. nby dedi ki:

    🙂

  42. Nick... dedi ki:

    SıÇtık

  43. serhat dedi ki:

    bunlar ne kolay sorular

  44. ali asar dedi ki:

    lan bu ne biçim sorular lan

  45. yasin dedi ki:

    bu ne biçim sorular

  46. samet emre dedi ki:

    cevap ların yarısı var yarısı yok

  47. Nick... dedi ki:

    sağolun arkaaşlar

  48. isimsiz dedi ki:

    bi susun lan

  49. irem dedi ki:

    cevap anahtarı yok ama bana çok lazım

  50. BEHLÜL dedi ki:

    11 12 nerede?

  51. BEHLÜL dedi ki:

    kopyalar doğru çıkmazsa!!!

  52. Demet dedi ki:

    Ya çok teşekkürler yarın sınavım var inşallah işime yarar…

  53. Nick... dedi ki:

    Ayyyyyy of cevap anahtari yokki

  54. Nick... dedi ki:

    beleş benim çalışmaya zamanım var sınav haftaya

  55. miray dedi ki:

    inşallah yazılıdan iyi not alırım bu gün biliş sınavım var

  56. alexander dedi ki:

    Ya cevap anahtarı nerde ve şıklar nasıl işaretleniyo birisi söyleye bilirmi

  57. alex dedi ki:

    abicim yarın sınav bilişimden

  58. sümük dedi ki:

    hey arkadaşlar güzel ama cevap anahtarı yanlış asdfg bilinmezzzzz……..

  59. SERENAY dedi ki:

    diğer soruların cevapları gelsin

  60. tom dedi ki:

    friday computer the and maths!!!

  61. hemenindir.com dedi ki:

    arkadaşlar baktınız mı?

  62. nizkkkla dedi ki:

    nick

  63. hemenindir.com dedi ki:

    merhaba arkadaşlar benim açtığım bir site var ve bu sitede sadece bilişim teknolojileri sınavları var test bittiğinde otamatik olarak size cevap anahtarı çıkacaktır başarılar….

  64. edanur dedi ki:

    çok kolaydı yaaaaaaaa

  65. Nick... dedi ki:

    Diğer soruların cevapları gelsinmi?

  66. yağmur dedi ki:

    yarın bilişim yazılısı var aynı çıkar inşalllahhhhh

  67. gamze bahar dedi ki:

    valla sınavdan iyi not aldım diyen kaç kişi var

  68. naber dedi ki:

    yarın sınav var yardım

  69. Nick... dedi ki:

    offfffffff

  70. Nick... dedi ki:

    hey şıklı olsa daha iyi olur

  71. Hafız dedi ki:

    Öğrenci giri sayfama giremiyrm ya :/

  72. mömömömmnjmköm dedi ki:

    mömmmmnmmmmn

  73. Nick... dedi ki:

    çok saçba bazıları

  74. HÜLYA dedi ki:

    yalan söyleme 1. sorunun cevabı d yalancı

  75. nick dedi ki:

    peki doğru yanlışlar, boşluk doldurmlar, klasik sorular ?

  76. biri dedi ki:

    3 gün sonra sınav var eğer doğru çıkmasa yanıtlar yanlış öğrenmiş olacağım yani bu sizin suçunuz olmuş oluyo 1 haftadır çalışıyorum 🙁

  77. sahtecilik dedi ki:

    1.b
    2.d 3c 4d 5 a 6 a 7 b 8d 9 a 10 c

    bünlar doğrudur diğerleri sahte

  78. arkadaş dedi ki:

    yaaa bence çok güzel birrrrr site

  79. kübra dedi ki:

    İğrenç.. İstediklerimin hiç birisi yoktu ..Tam bir felaketti..Hiç ama hiç GÜZEL DEĞİLDİ…..:(((

  80. kübra dedi ki:

    İğrenç istediklerimin ..Tam bir felaketti..Hiç ama hiç GÜZEL DEĞİLDİ…..:(((

  81. efe dedi ki:

    babam bilgisayar öğretmeni ama bana soruları vermiyoooooo

  82. damla dedi ki:

    çok güzel inşallah aynılarıdır

  83. ozan dedi ki:

    yarın sınav var

  84. sahra dedi ki:

    yarın sınavım var ve hocamız bize soruları vermişti ama cevapları ve soruları yazmadan yaptırdı bunların hemen hemen aynısını söylemişti
    yarın işime yarayacağımı biliyorum thanks

  85. buldum dedi ki:

    bizim bu son sınav yaşasın:)

  86. nick dedi ki:

    :putnam:

    • nick dedi ki:

      çok teşekkürler ayrıca belki bu soruları sontaç hoca sormaz diye ben altlık yani önceden hazırlık olsun diye defterden bil.dan yazdırdığı şeyleri filan çalışiyim word arrt mıdır nedir artıkkkk bilmiyorum onları hiç yanımdakinden bakıyorum arada ama babam iyi biliyor ben sorarım ona herşey sorulabilir kaç aldığımı aynı sitede ben size söylerimm…

  87. kimse... dedi ki:

    inş.doğru çıkar 2nisan sınav varrrrrr ben yined yazılıdan önce hem bu sorulara hemde altlık olarak defterdekilere felan çalıışıyım barii….

    • efe dedi ki:

      bunlar sınavda çıkacakmı

      • Nick... dedi ki:

        akıl var mantık var hepmiz ayn okulamı gidiyoruz tabikide hayır sen atıyorum istanbulda oturuyon ağrıdaki çocukda bu siteye girip bakacak öğretmeen soruları kendi hazırlıyor öğretmeniniz aynımı

        • oğuzhan dedi ki:

          olum hangi okula gdiyon sen harbi bak söle dalga geçmiyom ben yeni bosna orta okulu nda 5/k sınıfına gidiyom senn??

  88. Oyun ve test İndir.com (Facebook group) dedi ki:

    Arkadaşlar cevap anahtarı:
    1-B
    2-C
    3-A
    5-A
    6-C
    7-D
    8-C
    9-D
    10-C
    100%100 DOĞRUDUR.CEVAPLAR ARAŞTIRILMIŞTIR.

  89. aslı dedi ki:

    acil yarın bilişim sınavı var lütfen soru cevapları

  90. Nick... dedi ki:

    Tabi yavruum

  91. Cuma dedi ki:

    Cuma yazılı var hoca aynısını deftere yazdırdı mk

  92. dedi ki:

    eiieuuieuieue 😀

  93. rüyam dedi ki:

    Bencede çok güzel ama cevapları da gerekliydi keşke cevapları da verseydiniz
    :-\

  94. Seda dedi ki:

    Ya sınavım var ne olur cevap anahtarı verin! ve de öğretmen çok zor soruyor lütfen!

  95. YAW dedi ki:

    CEVAPLARI YOKMU YA 28.03.2014 te sınavım var yani yarın

  96. selinay dedi ki:

    1 hafta sonra sınav var yardım !

  97. Nick... dedi ki:

    yarın sınav var ceeeeeeeeeeeeeeeevaaaaaap

  98. melisa dedi ki:

    Osman meraba ben 5D ye gidiyorum ama neden sordun

  99. asdas xd dedi ki:

    Sinem senle alnıyız ama yorum yaptırıyorlar ama cevap vermiyorlar

  100. asdas xd dedi ki:

    Çok işime yarardı ama bide cevapları lazım yarïn var son ders biraz yardım

  101. sinem dedi ki:

    ama acele yarına kadar yapmam lazım ben 5.sınıfa gidiyorummm
    🙂 🙂 🙂 🙁

  102. yaşar sinem dedi ki:

    evet ya cevap lazım yarın sınavım var bana zor geliyor arkadaşlar hemde bilişim teknolojileri ve yazılım yaa bana cevap anhtarı lazım cevappppppp 🙂 lütfen

  103. hande dedi ki:

    yarın sınav var bana acil cevap anahtarı lazım

  104. yere bakan yürek yakan dedi ki:

    off yarın sınavım var cevapları verin yaa

  105. Nick... dedi ki:

    melisa merhaba benim adım osman5f sınıfa gidiyorum sen hangi sınıfa gidiyorsun?

  106. melisa dedi ki:

    cevappppp

  107. yakışiklı prens dedi ki:

    ewt yarin sınav varrr acil cevap anahtarı

  108. kristal dedi ki:

    yaa yazılı var cevapları lütfen acil !!!

  109. nisa dedi ki:

    doğru

  110. merve dedi ki:

    cevap anahtarı lazım haftaya sınav varrrrrrrrrr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 4 = 7

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.