2012-2013 Dönemi Burs Veren Kurumlar

TAREKSAV Bursu

 

Tareksav bursuna başvurular bu sene yani 2012 – 2013 Eğitim Dönemi için 1 EYlül 2012 ile 30 Eylül 2012 tarihleri arasında vakfın adresi olan www.tareksav.org tr adresi üzerinden yapılacak ve yine bu adres üzerinden takip edilecektir.

 

Şayet bu vakıftan burs alırsanız her eğitim döneminde başarılı olduğunuzu onaylı belgeler ile ispat etmek zorundasınız. Eğer bu ispatı yapamaz iseniz ve ya size verilen zaman dilimi içerisinde yapamazsanız bursunuz kesilir.

 

YURTKUR Burs Başvuruları

 

YURTKUR burs ve yurt başvuruları başladı…

 

Bu sene üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler OSYM tarafından sonuç açıklandığı anda hemen YURTKUR’a burs ve barınma ihtiyacının karşılanması için başvurabilirler. Bunun için kayıt yaptıracakları okullardan ve YURTKUR bölge ofislerinden detaylı bilgiyi alabilirler. Halen okuyan öğrenciler için bu yazının yazıldığı dönemde maalesef tren kaçmış durumda çünkü ara sınıf öğrencilerinin başvuruları 5 Ağustos 2012 tarihinde bitti.

 

Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursu

 

Bu burs için başvurular 13 Ağustos 2012 tarihinde başladı. Bu bursa ailesinden birisi Kore Savaşında savaşmış olma şartı aranmaktadır. Bu şart olmazsa olmaz bir şarttır. Yani dedelerden birisi Kore Gazisi değil ise bu bursa başvurmayın bile alamazsınız. Kore’nin Kore Savaşı sırasında Türk askerlerine olan minnettarlığı göstermesi adına verilen bu burs dışardan sempatik gelmesine rağmen Kore Gazisi bir yakınınız yok ise almanız mümkün değil…

 

Başvurular online olarak www.samsung.com.tr veya www.tog.org.tr adreslerinden yapılabilir.

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfının bursları tamamen karşılıksızdır. Okullarında okuyan öğrencilerden de herhangibir not ortalaması ve ya benzer bir şart istenmemektedir. Bu bursu alabilmek için gerekli olan şartlar;

Başarlı bir öğrenci olmak / Maddi desteğe ihtiyacı olmak / resmi ve ya özel hiçbir kurum ve ya vakıftan bursa almamak ve son olarak tabii ki de özel ve ya vakıf üniversitelerinde okumamak ayrıca ikinci öğretimde okuyanlarda bu burstan yararlanamıyor.

 

Burs başvurusu sırasında istenen belgeler konusunda çok ciddiler ve bir hata yapmanız halinde ya burs alamazsınız ya da bursu aldıktan sonra bursunuz keserler ve ödenen miktarı faizi ile birlikte geri alırlar. Bu sebeple dikkatli olun.

 

İletişim için :

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı

Şehit Fethi Bey Caddesi No:120 35210 İZMİR

Tel: 0 (232) 482 22 00 (10 Hat)

Fax: 0 (232) 484 17 89 – 483 46 59

E-mail:vakif@yasar.com.tr

 

21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) Bursu

 

YEKÜV bursunu alabilmek ve aldıktan sonrada bir takım sorumlulukları almanız gerekmektedir. Bu sebeple bursu alırken bu sorumluluklarınızı yerinize getirip getiremiyeceğinizi iyice tartın. Öncelikle bursu alabilmek miçin kırsal bir bölgede yaşıyor olmanız ve İstanbul’da bir üniversite kazanmanız ana şart gibi bir şey. Ailesinin zor durumda olması, parçalanmış bir ailenin çocuğu olması ve ya okuyan bir kardeşinin olması da bursu almanızı kolaylaştıracak özellikler.

 

Ayrıca bursu aabilmek için YEKÜV Vakfının organize edeceği sosyal etkinliklere katılım şartını da kabul etmeniz gerekiyor. Eğer ki bursu aldıktan sonra sosyal etkinliklere katılım sağlamazsanız bursunuz kesilir.

 

Bunun haricinde bursu alan öğrencinin burs süresince başarılı bir öğrenci olması ve bunu belgeler ile ispat etmesi (her dönem) bursu almaya devam etmesi için yeterlidir. Ancak sosyal aktivite katılımlarını lütfen dikkate alın. Yoksa başka vakıflardan alacağınız burslarda boşu boşuna faydalanamazsınız.

 

YEKÜ bursu için daha fazla bilgiyi aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak öğrenebilirsiniz.

 

Vakıf Koordinasyon Merkezi

Ortaklar Caddesi Bahçeler Sokak No:2

Kat: 5 Daire: 9 Şahin Apt. 80290

Mecidiyeköy/İST.

Tel: 0212 274 1502-0212 213 7402

Fax: 0212 275 5244

 

Yeküv Sanat Cafe

Galatasaray Kallavi Sok.

No:4 Beyoğlu-İSTANBUL

Tel:0212 245 81 44

 

Seyyit Battal Gazi Vakfı Bursu

 

Biraz tabiri caiz ise “toprakçı” diye tabr edilebilecek bir burs. Çok kısıtlı kişiler bu burstan faydalanabilir. Ön önemli şart nüfus kütüğünüzün Seyitgazi ilçesinde yer alması gerekiyor. Kasım ve Nisan aylarında iki taksit halinde 500′er lira para veriliyor. Az demeyin eğer kütüğünüz bu ilçede ve maddi sıkıntı yaşıyorsanız açıktan bu bursu alabilirsiniz. Vakfın iletişim bilgileri bizde yok eminiz ki Seyitgazi’li arkadaşlar bunu bulabilirler…

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.