20 Mart 2016 Müdür Yardımcılığı sınavı soruları

20 Mart 2016 Müdür Yardımcılığı sınavı soruları ve cevap anahtarı, 2016 Müdür yardımcılığı sınav soruları, 2016 müdür yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman?

mudur yardımcılığı sınavıMilli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar ve sınav takvimi uyarınca, 2016 yılı MEB Müdür yardımcılığı sınavı 32 il merkezinde 20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Müdür yardımcılığı sınav giriş belgeleri ise MEBBİS üzerinden sınava girecek öğretmenler için yayınlandı. Sınava girecek öğretmenlerin sınav giriş belgesi çıktısını mebbis.meb.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre girerek alması gerekiyor.

2016 Müdür yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 Müdür yardımcılığı sınav sonuçları 18 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak.

MEB Müdür yardımcılığı sınavı(20.03.2016)’nda adaylara çoktan seçmeli 100 soru sorulacak ve her soru 5 seçenekten oluşacaktır. Ayrıca yanlış yanıtlar doğruları götürmeyecektir. Her 1 sorunun değeri 1 puan olacak ve en az 70 puan alan adaylar müdür yardımcılığı için başvuruda bulunabilecektir. Atamalar tamamen puan üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.

2016 Müdür yardımcılığı sınavı değerlendirme ve puan hesaplama

Sınava giren tüm adaylar için değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında; [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
c. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
ç. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular sınava giren tüm adaylar için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.