1.Sınıf Dik Temel Harfler Yeni Ses Grupları

1.sınıf dik temel harfler ses grupları, yeni ses grupları dik temel, ilkokul 1.sınıf ses grupları , elakin grubu, OMUTÜY grubu, ÖRIDSB grubu, ZÇGŞCP grubu, HVĞFJ grubu

Bildiğiniz üzere MEB 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren dik temel harflerle okuma yazma çalışmalarının yapılabileceğini açıkladı. Dik temel harflerle mi bitişik eğik yazı ile mi okuma yazma çalışmalarının yapacakları kararı da öğretmene bıraktı. ” Bitişik el yazısı öğretmenlerin tercihine bırakıldı ” haberimizde detayları inceleyebilirsiniz.

Önceki yıla göre ses gruplarında göze çarpan en önemli değişiklik var olan 6 ses grubu sayısının 5’e indirilmesi. Kişisel görüşüm yerinde bir karar olmuş.  Tabi bitişik yazı mı dik temel harflerle yazı mı? derseniz ben dik temel harflerle okuma yazma öğretiminden yanayım. Neden derseniz özellikle 5. sınıftan sonra öğrencilerin yazdığı el yazısını gerçekten okumak neredeyse imkansızlaşıyor. Çoğunda sesler yeni bir şekle bürünüyor.

Eğitim öğretim yılı ses grupları şöyle:

1.grup ELAKİN ses çalışmaları

2.grup OMUTÜY ses çalışmaları

3.grup ÖRIDSB ses çalışmaları

4.grup ZÇGŞCP ses çalışmaları

5.grup HVĞFJ ses çalışmaları

2017-2018 eğitim öğretim yılında 1. sınıf okuma yazma programının değişeceği açıklandı. Uygulama ile ilgili olarak Dik Temel Harflerle Ses Esaslı İlk Okuma Yazma Öğretimi sunusunu yayımladı.

MEB, yapılacak güncellemelerle ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıdaki açıklamalara göre; 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk okuma yazma öğretiminde TTKB Dik Temel Abece fontu kullanılacağı; ses-harf gruplarının sırasıyla ELAKİN, OMUTÜY, ÖRIDSB, ZÇGŞCP, HVĞFJ olmak üzere 5 grupta işleneceği kesinleşti.

Peki Dik Temel Harflerle okuma yazmada yer alan kazanımlar hangileri? Hangi kazanımlar öğrencilere kazandırılacak?

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.