Türkçe 5.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları 2015-2016

2015 – 2016 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI …………… ORTAOKULU 5 / B SINIFI TÜRKÇE DERSİ II. DÖNEM I. YAZILI SINAVI

ADI : www.sorubak.com                             SOYADI :                                                    SINIFI :                    NUMARASI :

YERDEKİ RESİM

Zeynep ve ailesi Ankara`dan teyzesini ziyaretten dönüyordu. Zeynep arka koltukta tüm masumiyetiyle uyuyordu.Ama birden büyük bir ses ile sarsıldı Zeynep. Arabaları kaza yapmıştı.Gözlerini açtığında hastanede olduğunu fark etti. Ağladı uzun uzun annesi gelir de sarılır diye ama gelmedi kimsecikler.Bir hafta sonra iyileşince takım elbiseli bir adam ile güzel giyimli bir kadın onu hastaneden aldılar.

Büyük bahçeli çok katlı bir binaya getirdiler. ”Burası artık senin evin.”dediler.Bu cümle karşısında şaşkına döndü ve ne söyleyeceğini bilemedi.Sadece dudaklarından “Ya annem!”sözü döküldü. Yutkundu görevli,hiçbir şey söyleyemedi.”Her şey güzel olacak.”diyebildi sadece.

Zeynep,bir sürü arkadaşın,oyuncağın olduğu bu yerde kendini çok yalnız hissediyordu.İçinden hiçbir şey yapmak gelmiyordu.Bir sabah görevlinin gördüğü manzara göz yaşartıcıydı.Zeynep bahçeye çizdiği bir kadın resminin üzerinde iki büklüm yatıyordu.Görevli,Zeynep`i yerden kaldırıp odasına götürdü.Anne sıcaklığı ile sarılıp onu yatağında uyuttu.Zeynep çok üzülecekti ama alışacaktı da. Çünkü başka çaresi yoktu.

Tuncay AKAT

YAZILININ TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YAZILININ TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.