Sağlık Bakanı Koca: Salgının yarınlarını tehdit ettiği toplumların gözü Türkiye’de

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yapıyor.

İşte Bakan Koca’nın açıklamalarından satırbaşları:

Kovid-19 salgınına karşı mücadelemizi yurt çapında veren hekimlerimiz, hemşirelerimiz… Mücadelemize katkı veren aydınlarımız.. Salgının yarınlarını tehdit ettiği toplumların gözü Türkiye’de… Bu başarının sahibi tedbirlere uyduğunuz ölçülerde sizlersiniz. Bazı kısıtlamalar hayat korudu.

10 Mart’ın üzerinden 8 hafta geçti. Bu salgının 21. yüzyılın tarihine geçecek büyük bir olay olduğundan artık çok eminiz. 8 haftalık mücadele uzun ve yorucu değildir. Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftadan sonra riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir. Karıştığımız kalabalıktan, girdiğiniz kuyruktan salgın yeniden uç verebilir.

Koronavirüs salgını 2. Dünya savaşından sonra tüm dünyanın konusu olan ilk olaydır. Koronavirüs salgını bugüne kadar aynı anda tüm kıtaları tutan ilk salgındır. İnsanlık daha önce böylesiyle karşılaşmamıştı. Salgın bizi izole olmaya, kontrollü yaşamaya zorluyor.

Şüphelilere test yapılması bulaşma hızını düşürmüştür. Bugün sayıları 6239’a ulaşan filyasyon ekiplerimiz riskli 722 bin kişiye ulaştılar. Virüs kapması muhtemel kişiler izole edildiler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.