2019-2020 Rehberlik Çerçeve Planları

Bakanlığımız tarafından resmi/özel  okul ve kurumlarda  sunulan  rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için genel hedefler belirlenmektedir.

– Hedef Listesi (Ek-2)

– Okul Kurum Rehberlik Programı (Ek-3)

– Sınıf Rehberlik Programı (Ek-4)

-Haftalık Program  (Ek-5)

– Kazanım Tablosu (Ek-6)

2019-2020 eğitim öğretim yılı Bakanlığımız genel hedefleri;

  • Şiddeti Önleme,
  • Rehberlik Hizmetlerinin Tanıtılması

olarak belirlenmiş olup, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile resmi ve özel okul/kurumlarda rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınacaktır.

Şiddetin önlenmesine ilişkin çalışmalarda ölçme aracı olarak http://orgm.meb.gov.tr/ adresinde Rehberlik Hizmetleri – Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar linkinde yer alan şiddet anketlerinden ölçme aracı olarak yararlanılabilecektir.

Tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin eğitim kurumlarında sunulan rehberlik hizmetlerinin kapsamı hakkında detaylı bilgi edinmeleri ve bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanabilmeleri amacıyla rehberlik servisleri tarafından sürdürülen ve gerçekleştirilen  çalışmaların öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından bilinirliğinin sağlanması ve hizmetlerin görünür  olması  gerekmektedir.

 

Aynı zamanda rehberlik hizmetleri il danışma komisyonları ile okul/kurumların belirleyecekleri yerel ve özel hedeflerin belirlenmesinde kullanılacak hedef listesi güncellenmiş olup hedef listesine http://orgm.meb.gov.tr/ adresinde Rehberlik Hizmetleri – Eğitim Kurumları Rehberlik Programları linkinden ulaşılabilecektir.

2019-2020 eğitim öğretim yılı Bakanlığımız yerel hedefleri;

  • Okul Başarısını Arttırma
  • Olumlu Davranış Geliştirme

Genel hedeflerin 2019-2020 eğitim öğretim yılında rehberlik hizmetlerinin planlanmasında dikkate alınması ve genel hedeflere ilişkin belirtilen iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.