0,12 ve 0,18 ek puanları nedir?

0,12 ek puan, 0,18 ek puan, 0,18 ek puan hangi öğrencilere verilir? 0,12 nedir? 0,18 anlamı?

Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır. 6287 sayılı Kanun’’la 2547 sayılı Kanun’’a ek ““GEÇıCı MADDE 61”” gereği; bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunları, Yükseköğretim Kurulunca saptanacak alanlarda bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilirken OBP’’nin 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanlar da yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu alanlar Tablo 3A’’da ve Tablo 3B.1’’de gösterilmiştir.

Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde 180 veya daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir.

Anadolu Öğretmen Lisesi ve Öğretmen Lisesi adlı ortaöğretim kurumlarının Sosyal Bilimler, Edebiyat, Sosyal Bilimler ve Edebiyat, Dil ve Edebiyat, Genel Kültür, Sınıf Öğretmenliği alanlarından mezun olanlar ile Öğretmen Okulu ve Köy Enstitüsü mezunları da 2013 YGS Başvuru Kılavuzunun Tablo 3A lisans programlarına yerleştirilirken OBP’’leri 0,12 ile çarpılacak, ayrıca yerleştirme puanlarına OBP’’nin 0,06 ile çarpılmasından elde edilecek olan ek puanlar katılacaktır.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının 2013 YGS Başvuru Kılavuzunun Tablo 3A’’da ve Tablo 3B.1 (renkli) alanlarından mezun olanlar altlarında yer alan (siyah renkli) yükseköğretim lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları, OBP’’nin 0,12 ile çarpılması ve YGS/LYS puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP’’nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

 

Teknoloji Fakülteleri (MTOKLAR ) ek puan verilmeyecek.

2013 YGSde Meslek Liseleri Ek Puan Verilen Bölümler İçin Tıklayınız

2013 YGS-LYSde ek puan verilen bölümler için tıklayınız (Lisans)

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.