İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kocaeli / İzmit

Hesapla
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
31
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 436.0451
Yüzdelik Dilim 9.96 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız
Okulun Pansiyonu Kız
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili Arapça
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kocaeli ili İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 436.0451 tahmini yüzdelik dilimi 9.96.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 436.0451 -
2022 415.6782 7.35
2021 366.4867 10.96
2020 401.5806 7.58
2019 426.6248 7.89
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
32
2022
30
2021
60
2020
90
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulanmaktadır.
27 Ocak 2012 tarihinde "Geleneği ihya, geleceği inşa" ve "Bir neslin kaderini bir önceki nesil tayin eder" idealleriyle temellerini attığımız, İzmit Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretim yuvamız 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve yoğun çalışmalar sonucunda okulumuz 2014 - 2015 öğretim yılından itibaren Proje Okul statüsünde Arapça hazırlık +4 yıllık lise eğitiminden oluşan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermeye devam başlamıştır.

Okulumuz 2014-2015 öğretim yılında, içerisinde etüt salonu, bilişim teknolojileri sınıfı, 3 adet laboratuar ve kütüphanenin bulunduğu 32 derslikli okul ve 240 kişilik pansiyon binasına ek olarak; halka açık sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği 600 kişilik uygulama camii ve açık spor alanından oluşan, İzmit-Yeşilova Mahallesindeki yeni yerinde eğitim öğretime başlamıştır.

Türkiye'de bir ilk olarak okulumuz, Arapça hazırlık sınıfı ve devlet parasız yatılılık ve bursluluk kapsamındaki kız pansiyonuyla yurtiçi ve yurt dışından başarılı kız öğrencilerimizin hizmetindedir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı itibariyle de Arapça hazırlık sınıflarından ayrı olarak İngilizce hazırlık sınıfına da öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Her yıl başarısını artırarak yoluna devam eden okulumuz heyecanla yeni öğrencilerini beklemektedir.

BAŞARILAR : Proje Okullar Arası Arapça Yarışmaları Bölge ve Türkiye Birinciliği ÖNDER Mültecilik Temalı Bilim, Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Birinciliği Gençlik ve Spor Bakanlığı Ecdada Mektup Yarışması Türkiye Birinciliği ENSAR Vakfı Naat Okuma Yarışması Kocaeli Birinciliği Kocaeli İl MEM Kutlu Doğum Yarışmaları Kocaeli Birinciliği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Arapça Yarışmaları Arapça Şiir Okuma Kocaeli İkinciliği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Arapça Yarışmaları Arapça Tiyatro Kocaeli Dördüncülüğü Uluslararası Gençlik Merkezi Skeç ve Tiyatro Yarışmaları Kocaeli İkinciliği KİHMED Fotoğraf Yarışması Kocaeli Birinciliği Hafızlık Yarışması Kocaeli Üçüncülüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle yurtta 192 kız öğrenci barınmaktadır. Ayrıca pansiyon binasının yanında camii bulunmaktadır. Henüz mezun vermemiş okulumuz birçok alanda ödül alarak kendisine inananları mahçup etmemiştir. Allah´ımıza sonsuz hamd ü senalar ederek daha da fazla gayret göstermeye çalışıyoruz. Almış olduğumuz bazı başarılar şunlardır:

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Kocaeli
    İl
  • İzmit
    İlçe

Adres: Tepeköy Mahallesi Muradiye Caddesi Zümra Sokak No 3 İzmit KOCAELİ. 92 ve 82 Nolu otobüslerle ulaşım sağlanabilir.

Tel: 0262 324 30 13

Fax: 0262 322 55 96

web: http://izmitmakifersoyihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 31 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Verilen eğitim açısından kocaelinin en yüksek puanlı okulu olması gereken ama tabelasında imamhatip yazdığı için maalesef bazıları tarafından sevilmeyen bir okul, bana kattığı şeyler çok kıymetli, üst ve alt sınıflarla kardeş gibiyiz, öğretmenlerimiz ise bize karşı çok samimiler, hasta olduğumuzda, konuşmaya ihtiyacımız olduğunda,yurttayken ana babamız uzaktayken bize anne baba edasıyla davranan öğretmenlerimiz var, yazılanlara katılmıyorum

2022-10-21 21:28:37

Ben Necip Fazıl Anadolu liseside 9 sınıfa başladım sınav sonucum 400yüzdeliğim 10 ama kesinlikle bu okula nakil istiyorum sizce bu lgs sonucumla bu mümkün mü

2022-09-19 13:44:42

Tabi ki kendin düşün ve iyi karar ver bu benim kendi fikrimdi hayırlısı olsun yaz sonuucu merak ettirme

2022-07-19 22:09:48

Servetye bence merkez bankasnıdan iyi dil eğitimi falan munlara katılıyorlar hocalar sıkıyor iyi bir arkadaşım orda memnun

2022-07-19 22:08:25
Reklam

İngilizce için gelmeye deymez merkez bankasına git İngilizceni kendin dışarıdan takviye et

2022-07-18 17:05:40

Ben bile din derslerine çok ağırlık verildiğini anladım. Hoca seneye ezberleyecğemiz sureleri fln söyledi. Biz o zaman tyt mi çalışacağız sure mi ezberleyeceğiz.birde daha ileriki sınıflarda yasin ezberi fln var. O zamanda diğer okullar harıl harıl sınav çalışırken ben yasin ezberliyo olacağım.birde hafızlar fazla olduğu için Kur´an dersinde daha başarılılar.yani kuran da ortalamaya fazla etki ediyor malum ortalamanızıda boşu boşuna düşürmeyin derim. Dil konusuna da gelince Arapça hazırlıklar gereksiz yere fazladan baskı ile ingilizce ogreniyorlar sanki ingilizce hazırlıkmış gibi. bu durum da ingilizce hazırlıkta tam tersi yani dil konusunda iyi hoş münazara 1. 2. Fln tebrikler, ama çoğu gösteriş. Kısacası aklınız varsa gitmeyin.

2022-07-12 18:40:22

Eğer puanınız fen lisesine yetiyorsa asla tercih yapmayın makas aralığı çok açık ve makifte her duyduğunuza inanmayın .gelen gidiyor haberiniz olsun özellikle 10.sınıflarda giden gidene .idareye neden diye sorsanız din dersleri ağır geliyor oysaki hiçbir kişiden yks anlamında okul yetersiz diye gidiyorum lafını duymadık der ama aldırış etmeyiniz evet reklamlı vs iyi gibi görünen ve bir sürü şeyler söyleyen bir okul ama gidiş sebepleri başlıca din derslerinde fazlaca baskı yapılması (abartı değil yapılıyor ve 11_12 de yok densene VAR . Gözde küçültmeye çakılıyorlar bir ton şey söylüyorlar ama var ) akademik anlamda abartıldığı kadar olmaması (hocaları güya seçiyorlar bir sene fizik görmedik ya biyoloji son ünite işlenmedi , yks de iyiyiz dyklar süper dense de 11.sınıflar fizik görmedi ¡) ve öğrencilerin çok da iyi olmaması . PUANINIZ YETİYORSA BAŞKA YERE GİDNİZ .5lik dilime kadarki öğrenciye göre değil herkes gitsin makas aralığı dar daha iyi yerlerde yarışsın , dil konuusnda da kendiniz kur şeklinde çalışıp yapabilirsiniz . Arapça İngilizce münazara vs başarılıyız dendiğine bakmayın herkesim kendi başarısı . Burası imamhatip hatta meslek lisesi , sadece biz projeyiz diyorlar . Bu okul dil öğrenmek , yks de derece , lise ortamı yapmak için gelinmez . %6,7 iseniz evet güzel ama %6#5 ve aşağısı için kötü. Heleki %1 şeniz yapmayın sakın. Bir iki sefer fen liselerini geçtiler evet ama bu öğrencilerle alakalı . Herkes dışardan takviye alıyor şeye inanmayın öğrencilerimiz dyk larla yaptı falan . Bi de makifi yere göğe sığdıramayanların çocukları makifte mi acaba , üzgünüm bunu makiften birine veya bi hocaya sorsanız inkar eder ,çocuğum hazırlık okumak istemedi vs der yok din dersi vs nakiller açıldı ondan der de onlarca kişinin ayrılması normal değil çoğu istekle geliyor ama istekle gidiyor normal değil araştırın ama makifteki memnunum diyen her öğrenciye ve makifteki öğretmenlerin her lafına inanmayın . Öğrencinin başka gidecek yeri yok ,öğretmende bulunduğu kurumu açıkça anlatamaz.

2022-06-26 11:36:10

Bu seneki yüzdelik diliminiz kaç olur

2022-06-25 18:46:05

merhaba ozan özenden proje okulundan buraya geçiş varmi

2022-04-27 08:21:52
BENZER OKULLAR
Yorum 2

Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Gölcük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 3

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 436.0451
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Sadece Kız Pansiyonu Var
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? Arapça
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi ( http://izmitmakifersoyihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız