Öğretmenlerle İlişkilerimiz
Öğretmenlerle sağlıklı ve olumlu ilişkiler kurmak, öğrencilerin eğitim sürecinde başarılı olmalarına ve okul deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olur.
Öğretmenlerle İyi İlişkiler Kurmak İçin Öneriler
✔ Öğretmenlerinize saygı gösterin. Öğretmenlerinize saygılı bir tutum sergileyin. Onların bilgi ve deneyimlerine değer verin ve derslerde dikkatli bir şekilde dinleyin.
✔ Onlara karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirin. Ödevlerinizi zamanında yaparak ve derslere hazırlıklı gelerek öğretmenlerinizin çabalarını takdir ettiğinizi gösterin.
✔ Öğretmenlerle iletişim kurun. Öğretmenlerinizle açık ve düşünceli iletişim kurmaya çalışın. Sorular sorun, endişelerinizi paylaşın ve önerilerde bulunun.
✔ Derslere aktif katılın. Derslerde aktif olarak katılım göstererek öğretmenlerinizin çabalarını destekleyin ve daha fazla öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin.
✔ Öğretmenlerinizin çabalarını takdir edin. Öğretmenlerinizin çabalarını ve başarılarını takdir etmeye çalışın. Onlara teşekkür etmek ve iyi iş çıkardıklarını belirtmek, olumlu bir ilişki kurmaya yardımcı olacaktır.
✔ Okulun kurallarına uyun. Sınıf düzenini sağlamak ve herkes için uygun bir öğrenme ortamı yaratmak amacıyla öğretmenlerinizin belirlediği kurallara uyun.
✔ Yardım istemekten çekinmeyin. Öğretmenlerinizden yardım istemekten çekinmeyin. Bu, onların sizin başarınıza önem verdiklerini ve sizinle ilgilendiklerini gösterir.
✔ Her zaman açık fikirli olun. Öğretmenlerinizin önerilerine ve fikirlerine açık olun. Farklı görüşleri değerlendirerek ve yeni fikirlere açık olarak, daha iyi bir öğrenci ve birey olacaksınız.
✔ Öğretmenlerinize empati gösterin. Onların da insan olduğunu ve zaman zaman zorluklarla karşılaştıklarını unutmayın. Anlayışlı ve hoşgörülü olun.
✔ Özel yaşamlarına saygı gösterin. Öğretmenlerinizin özel yaşamlarına saygı gösterin ve kişisel sınırlarını aşmayacak şekilde iletişim kurun.
Özetle, öğretmenlerle iyi ilişkiler kurmak saygı, iletişim, sorumluluk, katılım ve empati gibi temel değerlere dayanmaktadır.
1
Sıla-i Rahim ne demektir?
- A ) İbadet etmek.
- B ) Anne, baba ve akrabalarla ilgilenmek.
- C ) Dürüst olmak.
- D ) İhtiyaç sahiplerine yardım etmek.
2
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir davranıştır?
- A ) Alay etmek
- B ) Dedikodu yapmak
- C ) İftira atmak
- D ) Doğru sözlü olmak
3
Aşağıdakilerden hangisi birbirimize saygı göstermeye örnek olamaz?
- A ) Kardeşlerden biri televizyonda bir programı izlemek isterken diğer kardeş ders çalışmak ya da uyumak istiyor olabilir.
- B ) Kardeşlerden biri çorbayı severken diğer kardeş kızartma yemeğini sevebilir.
- C ) Kardeşlerin hepsi aynı oyunu oymamak zorundadır.
- D ) Kardeşlerden biri sinemaya gitmek isterken, diğeri tiyatro izlemeyi sevebilir.
4
İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duyguya ne denir?
- A ) Barış
- B ) İyilik
- C ) Sevgi
- D ) Güven
5
Fatiha Suresi kaç ayetten oluşmuştur?
6
Aşağıdakilerden hangisi Fatiha suresinden çıkarılabilecek mesajlardan biri değildir?
- A ) Allah'ı tek ilah kabul etmek
- B ) İbadeti yalnızca Allah için yapmak
- C ) Her işe Fatiha suresi ile başlamak
- D ) Gerçek anlamda yardımı Allah'tan dilemek
7
Komşularımıza nasıl davranırsak dinimize göre uygun olmaz?
- A ) Hallerini sormak.
- B ) İyi geçinmek.
- C ) İhtiyaçlarına yardımcı olmak.
- D ) Haklarında dedikodu yapmak.
8
Aşağıdakilerden hangisi İslam'da övülen ahlaki davranışlardan biri değildir?
- A ) Adaletli olmak
- B ) Görgülü olmak
- C ) Saygısız olmak
- D ) Alçak gönüllülük
"Öğretmenlerle İlişkilerimiz Nasıl Olmalıdır?" konusunda bilgiler vermeye çalıştık. Bu dersle ilgili hazırladığımız
"Akrabalarla İlişkilerimiz nasıl olmalıdır?" içeriğini de okuyarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.