İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İstanbul / Beşiktaş

Hesapla
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
593
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 457.0820
Yüzdelik Dilim 5.24 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İstanbul ili Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 457.0820 tahmini yüzdelik dilimi 5.24.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 457.0820 -
2022 432.9278 4.87
2021 398.9013 5.76
2020 406.3020 6.80
2019 404.2691 11.98
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
32
2022
30
2021
30
2020
30
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde 2023 eğitim vizyonu kapsamında kurulan "İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi", 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini bekliyor.

MEB ve İTÜ tarafından imzalan protokol kapsamında İstanbul'daki Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kampüsü'nde yapım ve hazırlık çalışmaları sürdürülen lise, yeni dönemde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

Okulumuzda 3 alanda eğitim yapılmaktadır. Ayrıca bu 3 alanda bir çok alt branşlarda uzmanlaşma çalışmaları yapılmaktadır.

Örneğin Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanında aşağıdaki konularda ders dışı çalışma ekipleri kurulmuştur.

Bilişim ve Denizcilik alanlarında da benzer konularda uzmanlaşma takımları vardır. Aşağıdaki linkte çalışmalarla ilgili videoya ulaşabilirsiniz.

Okul Tanıtım Videosunu İzleyin

"Bilişim teknolojisi", "elektrik elektronik teknolojisi" ve "denizcilik" olmak üzere 3 alanda mesleki ve teknik eğitim verecek okulda, derslere lise öğretmenlerinin yanı sıra İTÜ öğretim üyeleri de girecek. Ayrıca, öğrencilere ilk yıl İngilizce hazırlık eğitimi alma imkanı da sağlanacak. MEB'in son LGS sonucuna göre başvuru formunda İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 3 sınıf ve 90 öğrenci kapasiteli kontenjan belirlenirken, bu tercihin son güne kadar değişebileceği öngörülüyor. Lise, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde meslek sahibi olmak isteyen gençlere kapılarını açacak. Dijital Çağı Kodlayacak Nesiller İTÜ Ortaköy MTALde Yetişiyor

Şimdinin ve geleceğin meslekleri köklerini bilişim teknolojileri alanına salıyor. Bu alan, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içinde. Tam da bu yüzden, stratejik bir alan olarak tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Akıl almaz bir hızla büyümekte olan Bilişim Teknolojileri konusunda kendini yetiştirenler dijital çağı kodluyor.

Bilişime İTÜ nün teknolojik vizyonuyla bakın

Verinin en önemli unsura dönüştüğü çağımızda, yapay zeka, makine öğrenme gibi daha önce bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz yeniliklerin içinde yaşıyoruz. Bu alanın mezunlarının, şaşırtıcı bir geleceği kurma fırsatına sahip olduğuna inanıyoruz. Büyük hayalleri olan öğrenci adaylarını, birlikte geleceğin kodunu çözmeye davet ediyoruz.

Web tasarım ve programlama, grafik ve animasyon, nesne tabanlı programlama, mobil uygulamalar, açık kaynaklı işletim sistemi bölümde sunacaklarımızdan yalnızca birkaçı.

Bu bölümde sunduğumuz uzmanlık alanı: Veri Tabanı Programcılığı Dalı

İTÜ nün Gücü, Ortaköy ün Geleneğiyle Buluşuyor

Denizcilik ekolünden gelen okulumuz, daima olduğu gibi yeni nesilleri uzak denizlerle tanıştırmaya devam ediyor. Eğitim gemimiz, Ortaköy?de başlayıp dünyaya yayılacak bir yolculuk için mürettebatını bekliyor.

Ülkelerin Dünyaya Açılmasını Sağlayan Formül: Denizcilik

Türkiye, üç tarafının denizlerle çevrili olması ve coğrafi konumu nedeniyle denizcilik alanında oldukça önemli bir ülke. Bu bölümü kurarken temel motivasyonumuz, ülkemizin denizcilikte söz söyler hale gelmesine katkıda bulunmaktı.

Uluslararası standartlara uyum sağlamak, rekabet gücünü artırmak, büyüyen nüfusa paralel olarak denizlerimizden daha çok yararlanmak, sektöre önderlik edecek ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikte bir kadro oluşturmak gibi konuları kendimize misyon edindik.

Bu birliktelik sayesinde denizcinin evi Ortaköy, 92 yıldır olduğu gibi denizci yetiştirmeye devam ediyor.

Mesleki gelişim, temel denizcilik, denizde emniyet ve yüzme ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin edinilmesi, bu programda sunduklarımızdan yalnızca birkaçı.

Bu bölümde sunduğumuz uzmanlık alanları:

Uluslararası Elektronik Sektörüne Giden Yol İTÜ Ortaköy MTAL den Geçiyor

Hiper aktif bir hızla değişen dünyada, elektrik-elektronik teknolojisi alanı bizlere sıra dışı fırsatlar sunarken, eşi benzeri görülmemiş bir rekabet ortamı da oluşturuyor. Ülkemizin bu ortamda lider ve belirleyici bir role sahip olması, bu sektörün yetişmiş eleman ihtiyacından geçiyor. Yola bu bilinçle çıkan İTÜ, geleceğin mühendislerini bugünden yetiştiriyor.

İTÜ nün akademik kadrosuyla, donanımlı laboratuvarlarla

Öğrencilerimizi, geleceğin keşiflerini yapmaları için geleceğe dünya standartlarında hazırlıyoruz. Son teknolojiye göre donatılmış laboratuvarlarımızda deneyerek ve gözleyerek öğrenme imkanı sunuyor. Hem uluslararası hem ulusal teknik eğitimde fark yaratan İTÜ nün akademik kadrosu, elektrik ve elektroniğin sağlam temellerini atıyor.

Mesleki gelişim, elektrik elektronik ölçme uygulamaları, elektrik devre hesaplamaları, teknik ve meslek resim çizimleri yapma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazanılması bu programda sunduklarımızdan yalnızca bazıları.

Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanında sunduğumuz uzmanlık alanı: Endüstriyel Bakım Onarım Dalı

Okulumuz, İstanbul ilinde, Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır. Okulumuz, Ziya Kalkavan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ile aynı kampüs içerisinde yer almaktadır. Okulumuzun adresi: Yıldız Mah. Çırağan Cad. No3 4, 34349 Beşiktaş/İSTANBUL Okul, protokole bağlı kurulmuş bir proje okuludur. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Denizcilik ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanları bulunmaktadır. Meslekî ve teknik ortaöğretimde öğrenciler 10. sınıfı bitirip 11. sınıfa geçtiklerinde alan eğitiminde derinleşme yoluna gidilmekte, dal eğitimine geçilmektedir. Buna göre; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanında 30, Denizcilik alanında 30 ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanında 30 olmak üzere 90 öğrenci öğrenim görmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanı için 30, Denizcilik alanı için 30 ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı için 30 olmak üzere 90 öğrenci kontenjanı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Okulumuz, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci almaktadır. Öğrenci yerleştirme ve kayıt işlemleri, merkezî olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından LGS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilmektedir. Okulumuza kayıt için herhangi bir mülakat, uygulama sınavı vb. gerçekleştirilmemektedir. Okulumuzda öğrenim süresi Hazırlık+4 yıl olmak üzere toplam 5 yıldır. Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirlenen kriterleri karşılayan öğrencilerin hazırlık sınıfından muaf olmaları mümkündür. Teknik lise müfredatının uygulandığı okulumuzda okutulacak derslere ilişkin çizelgelere http://megep.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir. Yalnızca okulumuza değil herhangi bir meslekî ve teknik ortaöğretim kurumunu bitirmiş bir öğrencinin üniversiteye gitmesinin önünde puan kısıtlaması vb. gibi bir engel bulunmamaktadır. Okulumuzdan üniversiteye sınavsız geçiş imkânı bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz, 11. sınıfı bitirdikleri yılın yaz tatilinde 40 gün işyerinde eğitimle yükümlüdür. Öğrencilerimiz, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan teknokent başta olmak üzere ülkemizin güzide kurumlarında işyeri tecrübesi edinme fırsatına sahip olacaktır. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize, okul aile birliği imkanları dahilinde burs sağlanmaktadır. Bununla birlikte öğrenim gördükleri alanın devamı niteliğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi bölümlerini kazanan öğrencilere eğitim dönemlerinde İTÜ Vakfı tarafından aylık burs sağlanacaktır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında İstanbul dışından gelen 10 öğrencimiz bulunmaktadır. Erkek öğrencilerimiz Kağıthane ilçesinde yer alan Profilo Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan yurtta, kız öğrencilerimiz Beşiktaş ilçesinde yer alan Ortaköy Zübeyde Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yer alan yurtta barınma imkanına sahiptir. Yurtlarla ilgili detaylı bilgi edinmek için;

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Beşiktaş
    İlçe

Adres: Yıldız Mah. Çırağan Cad. No3 4, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Tel: 0212 261 24 20

Fax: 0212 261 24 20

web: http://itumtal.meb.k12.tr/

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 593 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Puanı nedir? 2024 Heryerde farklı bir şey var

2024-04-26 19:03:19

Okulda siber güvenlik bölümü varmı lgs 2024 öğrencisiyim ve burayı hedefliyorum

2024-04-23 10:35:15

gemi insaatları secilir mi sonrasında gemi muhendisligi yapabiliyor musun?

2024-04-12 17:15:43

Gemi mühendisi veya elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorum.Yıldız elektrik elektronik mi yoksa İtu denizcilik mi?

2024-04-12 17:08:28
Reklam

arkadaslar benim hedefim denizcilik bolumu gemi muhendisi olmayı dusunuyorum bu alanda denizcilik bolumu diyince kaptanlık dersleri yuzme dersleri fln var diye biliyorum var mıdır bide sonrasında bu bolumun artıları bana nelerdir

2024-04-12 17:02:56

Selam gençler.Bu okulda yurtdışına gitmeyen yok sanki.800 video var youtunede.Yarısı nerdeyse yurtdışından.Çocuğum kaydolsa yurtdışına nasıl gider? Para ne kadar vereceğiz,yurtdışına gitme ücreti nedir? Bayıldım okulunuza.Ziyarete hangi günler açık.?

2024-03-27 21:08:06

Merhabalar.Okul ücretli mi?
Yabancı ögrenci alıyor mu?

2024-03-25 02:48:39

Takip ettiğim kadarıyla elektronikçi öğrenciler çok şeyler yapıyor. Denizci olmak isteyenler neler yapıyor ve kıyafetleri varmı ben bunları merak ettim.Videolar varsa link atarmısınız babama göstereyim.

2024-03-21 00:56:42

Merhabalar ben LGS 2024 öğrencisiyim ve bu okulu hedefliyorum. Eğer LGS sınavı normal zorlukta olursa tahmini bu okulun taban puanı ne olur?

2024-02-04 14:35:14
BENZER OKULLAR
Yorum 75

Demirören Medya Meslekî Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 53

Beylikdüzü Şehit Şafak Evran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 17

Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 165

Baykar Milli Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Küçükçekmece Pagev Plastik Teknolojisi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknofest Finallerinde Niçin İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ? İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Soru ve Cevaplar
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 457.0820
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://itumtal.meb.k12.tr/), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız