2023 TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Yapıldı.

2023 TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Yapıldı.

(% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin başvuru yaptığı yetenek sınavı Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde yapıldı..

2023 TUBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavı 09 Temmuz 2023 tarihinde yapıldı.
2023 TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınav sonuçları 13 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Kesin Kayıt İşlemlerinin Yapılması ise 14 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Sınav, tek oturum hâlinde çoktan seçmeli 50 soru soruldu ve öğrencilere 100 dakika sınav süresi verildi. olacaktır.

Matematik ve Bilgisayar alanından 10’ar, Fen Bilimleri alanından ise 30 soru soruldu.

Yetenek sınavında her bir öğrencinin aldığı puan en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanır ve 90 asıl, 270 yedek öğrenci belirleniyor.

TÜBİTAK FEN LİSESİ’Nİ KAZANAN ASIL VE YEDEK ÖĞRENCİLERİN BİLDİRİLMESİ Yetenek Sınavı sonuçlarına göre TÜBİTAK Fen Lisesi’ne yerleşme hakkı kazanan asıl ve yedek öğrencilerin listesi 13 Temmuz 2023 tarihinden itibaren https://tfl.tubitak.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.


Yetenek Sınavı başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.