TUBİTAK Fen Lisesi Sonuçlar 14 Temmuz 2022 Tarihinde Açıklanacak.

TUBİTAK Fen Lisesi Sonuçlar 14 Temmuz 2022 Tarihinde Açıklanacak.

7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan TUBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı sonuçları 14 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

TUBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavına Kimler Başvuru Yapabiliyor?


TUBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavına LGS sonucunda yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrenciler başvuru yapabiliyor.



TUBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı hangi illerde yapılıyor?


Yetenek Sınavı; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde TÜBİTAK tarafından belirlenen sınav merkezlerinde yapılmaktadır.



TUBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavında kaç soru sorulmaktadır?



Sınav; Matematik, Fen Bilimleri ve Bilgisayar alanlarından oluşacak olup Matematik ve Bilgisayar alanından 10’ar, Fen Bilimleri alanından ise 30 soruyu içerecektir. Bu kapsamda Matematik 10, Fen Bilimleri 30, Bilgisayar 10 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulmaktadır.



TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Puanı Nasıl Hesaplanır?



  • 1. LGS sonucuyla yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin girdiği TÜBİTAK Fen Lisesi’ne öğrenci seçmek için yapılan yetenek sınavında her sorunun katsayısı eşittir.

  • 2. Her bir öğrencinin puanı; her alt teste ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenip doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır.

  • 3. Yetenek sınavında her bir öğrencinin aldığı puan en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanır ve 90 asıl, 270 yedek öğrenci belirlenir.

  • 4.Öğrenciler, yetenek sınavı puanlarında eşitlik olması durumunda sırasıyla; yüzdelik dilimdeki üstünlüğüne, MSP üstünlüğüne, ortaokul başarı puanı üstünlüğüne, sırasıyla 8. sınıf, 7. sınıf ve 6. sınıf yılsonu başarı puanına göre sıralanır. Eşitliğin yine bozulmaması hâlinde ise doğum tarihi gün/ay/yıl olarak küçük olan öğrenci tercih edilir.



TUBİTAK Fen Lisesine Yerleşen Öğrencilere Burs Desteği Veriliyor mu?

  • 1. TÜBİTAK Fen Lisesi’ne kesin olarak yerleşen öğrencilere TÜBİTAK BİDEB tarafından 750 TL/ay burs verilecektir.

  • 2. Bursla ilgili özel şartlar, TUBİTAK BİDEB usul ve esasları çerçevesinde belirlenecektir.

  • 3. TÜBİTAK Fen Lisesi’ne kesin olarak yerleşen kız ve erkek öğrencilere barınma, yiyecek, imkânı sağlanacaktır.

  • 4. TÜBİTAK Fen Lisesi’ne kesin olarak yerleşen kız ve erkek öğrencilere dizüstü bilgisayar, yardımcı ek kaynaklar (ders kitabı, materyal vb.) verilecektir.

  • 5. TÜBİTAK Fen Lisesi’ne kesin olarak yerleşen kız ve erkek öğrencilere Mentorluk desteği verilecektir.

  • 6. TÜBİTAK Fen Lisesi’ne kesin olarak yerleşen kız ve erkek öğrencilere yurtiçi/yurtdışı yaz/kış okulu, staj vb. bilimsel eğitim etkinliklerine katılım imkânı sağlanacaktır.


TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Örnek Soruları Var mı?