2023 TUBİTAK Fen Lisesi Başuruları

2023 TUBİTAK Fen Lisesi Başuruları

TÜBİTAK FEN LİSESİ BAŞVURU KOŞULLARI 26 Haziran’da sonuçların açıklanmasının ardından, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde kurulan TÜBİTAK Fen Lisesine, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören ve 2023 Merkezi Sınav sonuçlarına göre yüzde 1’lik başarı diliminde yer alan tüm öğrenciler başvuru yapabilecek.

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavına başvurular LGS sonuçları açıklandıktan sonra e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

Sınav Türkiye genelinde belli başlı şehirlerde yapılacaktır. 2022 yılında Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde TÜBİTAK tarafından belirlenen 25 sınav merkezinde yapılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı, hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıllık lise programından oluşan resmi bir öğretim kurumu olan TÜBİTAK Fen Lisesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılına 90 öğrenci ile başladı. Öğrenciler hazırlık sınıfında yabancı dil ve seçmeli derslerden oluşan hazırlık eğitimi almaktadır. Sonraki yıllarda dersler Türkçe olarak işlenmektedir. 2021 yılı başvuru ve uygulama kılavuzu için aşağıdaki linke tıklayınız.(2023 için henüz yayınlanmadı)

2023 TUBİTAK Fen Lisesi Başvuru Kılavuzu için şu adresi takip edebilirsiniz: https://tfl.tubitak.gov.tr/