Sorubak Menü

Konu Anlatımı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler 6. Ünite Neler Öğrendik?

Bu sayfada konuyu daha anlaşılır biçimde inceleyebilir, ilgili sorular ve bağlantılarla çalışmanı pekiştirebilirsin.
✔ Hastalandığımızda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere gideriz.
✔ Eğitim aldığımız okullar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet verirler.
✔ Yaşadığımız ili yöneten vali, ilin en yetkili yöneticisidir.
✔ İlçe Emniyet Müdürlüğü kaymakamlık kurumuna bağlıdır.
✔ Mahalleye yeni taşınan kişilerin kayıt işlemlerini muhtar yapar.
✔ Okulda yapılan seçimlerde oy kullanmak bizim katılım hakkımızdır.
✔ Bizimle ilgili konularda fikirlerimizi söylememiz düşünce özgürlüğümüzdür.
Türk Bayrağı milli egemenlik ve bağımsızlık sembollerimizdendir.
✔ TBMM Mehmet Âkif’in şiirini millî marş olarak kabul etmiştir.
✔ Yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket ederek toplum yararına hizmet eden kuruluşlara sivil toplum kuruluşu adı verilir.
✔ Teknolojinin gelişmesi ve genel ağ kullanımının yaygınlaşması ile beraber e-devlet uygulaması vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
✔ Devlet, toplumsal düzeni sağlamak amacıyla yasa adı verilen kurallar koyar.
✔ Köyler, şehirler, ülkeler arasında ya da bir yerleşim birimi içinde bir yerden başka bir yere gidiş gelişe ulaşım denir.
✔ Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu varlığa devlet denir.
✔ İl, ilçe ve köylerde çöplerin toplanması, sokakların temizlenmesi, yol bakım ve onarım çalışmalarının yapılması, su ihtiyaçlarının giderilmesi gibi hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuş yönetim biçimlerine belediye adı verilir.
İlgili Sorular
Bu konu anlatımını okuduktan sonra ilgili testleri çözerek öğrendiklerini pekiştirebilirsin. Özellikle aynı temadaki farklı başlıklara da göz atmak çalışmanı daha verimli hale getirir.