Sor

Cumhuriyet:Halka bağlı yönetim şeklidir Halk belirli sürelerle oy kullanıp

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  Omersnnln  17.04.2024 / 21:23 
Soru
Cumhuriyet:Halka bağlı yönetim şeklidir Halk belirli sürelerle oy kullanıp Cumhurbaşkanı seçer.

Cumhuriyet harici bir yönetim şekli yazınız.Bu yönetim şeklini açıklayınız.
Eklenen Cevaplar
  SorubakC 17.04.2024 / 22:54
#1
Cumhuriyet dışında bir yönetim şekli olarak "monarşi" ele alınabilir. Monarşi, bir ülkenin hükümetinin kral veya kraliçe gibi bir hükümdar tarafından yönetildiği bir yönetim biçimidir. Bu sistemde hükümdarlık genellikle aile içinde miras yoluyla devredilir ve hükümdarın görev süresi genellikle ömür boyudur.

Monarşiler iki ana kategoriye ayrılabilir: mutlak monarşi ve anayasal monarşi. Mutlak monarşide, hükümdarın gücü neredeyse sınırsızdır ve tüm yasama, yürütme ve yargı yetkileri ona aittir. Örnek olarak, Suudi Arabistan mutlak monarşiye örnek gösterilebilir.

Anayasal monarşide ise, hükümdarın yetkileri bir anayasa veya yasalarla sınırlanır ve hükümdar genellikle daha çok sembolik bir rol oynar. İngiltere, Japonya ve İsveç gibi ülkeler anayasal monarşiye örnektir. Bu ülkelerde, hükümet işleri genellikle seçilmiş politikacılar tarafından yürütülürken, hükümdar devletin birliğini ve sürekliliğini simgeleyen bir figür olarak kalır.
Benzer Sorular
Cumhuriyet:Halka bağlı yönetim şeklidir Halk belirli sürelerle oy kullanıp Cumhurbaşkanı seçer. Cumhuriyet harici bir yönetim şekli yazınız.Bu yönetim şeklini açıklayınız.
Osmanlı hangi yönetim biçimiyle yönetiliyordu ?
Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkilerine örnek veriniz
Ergenekon destanını açıkla
Nüfus artışının hızlı olduğu yerlerde yaşanan sorunlardan üç tanesini yazınız