Sor

Hücrede kalıtımbirimleri ve isimleri aşağıdakimodelde gösterilmiştir. A)DNA

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  beyazpegdemet  11.01.2024 / 18:33 
Soru
Hücrede kalıtımbirimleri ve isimleri aşağıdakimodelde gösterilmiştir.
A)DNA´nın görev birimi hangisidir? (2 Puan)
B)DNA´nın yapı birimi hangisidir? (2 Puan)
C)Yönetici molekül hangisidir? (2 Puan)
D)Aynı canlının tüm sağlıklı bireylerinde eşit sayıda olan yapı hangisidir? (2 Puan)
E) Bu kalıtım birimlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.(2puan)
Eklenen Cevaplar
  SorubakC 11.01.2024 / 20:28
#1
Sorularınıza biyoloji ve genetik bilgilerine dayanarak cevap vereyim:

A) DNA'nın Görev Birimi: DNA'nın görev birimi genlerdir. Genler, canlıların kalıtsal bilgilerini taşıyan ve belirli özelliklerin aktarılmasını sağlayan DNA segmentleridir.

B) DNA'nın Yapı Birimi: DNA'nın yapı birimi nükleotittir. Nükleotitler, bir fosfat grubu, bir şeker (deoksiriboz) ve bir azot içeren baz (adenin, guanin, sitozin veya timin) içerir.

C) Yönetici Molekül: DNA yönetici moleküldür. DNA, hücrenin işlevleri ve organizmanın gelişimi için gerekli olan tüm genetik bilgileri içerir.

D) Eşit Sayıda Olan Yapı: Kromozomlar, aynı canlının tüm sağlıklı bireylerinde eşit sayıda bulunan yapıdır. Her türün karakteristik kromozom sayısı vardır ve bu sayı türden türe değişir.

E) Kalıtım Birimlerini Küçükten Büyüğe Sıralama: Küçükten büyüğe doğru sıralama şöyledir: Nükleotit, Gen, DNA, Kromozom.

Bunlar, genel biyoloji ve genetik bilgilerine dayalı cevaplardır. Özel bir model veya teoriye göre farklı cevaplar olabilir. Bu durumda, özel modelin detaylarını incelemek gerekebilir.
Benzer Sorular
yoğunluk nasıl hesaplanır
aşağıdakilerden hagisi beyinciğin görevlerinden biridir
Atom taneciklerini ilk bulan bilim adamı kimdir?
soluk aldığımızda vücudumuzda aşağıdaki durumlardan hangisi gerçek leşir? A Disyafram kası kasılır B akciğer iç hacmi küçülür c kaburgalar arası kaslar gevşer D akciğerlerdeki oksijen gazı dışarı çıkar
Hücrede kalıtımbirimleri ve isimleri aşağıdakimodelde gösterilmiştir. A)DNA´nın görev birimi hangisidir? (2 Puan) B)DNA´nın yapı birimi hangisidir? (2 Puan) C)Yönetici molekül hangisidir? (2 Puan) D)Aynı canlının tüm sağlıklı bireylerinde eşit sayıda olan yapı hangisidir? (2 Puan) E) Bu kalıtım birimlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.(2puan)