Aksu Fen Lisesi

Antalya / Aksu

Hesapla
Aksu Fen Lisesi
Ekle
Ekle
195
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 466.4137
Yüzdelik Dilim 3.56 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Aksu Fen Lisesi Antalya ili Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Aksu Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Aksu Fen Lisesi taban puanı 466.4137 tahmini yüzdelik dilimi 3.56.

Aksu Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 466.4137 3.56
2022 440.0819 3.97
2021 414.1730 3.91
2020 428.0976 3.81
2019 454.5851 3.77
Aksu Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
160
2022
150
2021
150
2020
238
Aksu Fen Lisesi 1940 yılında Aksu Köy Enstitüsü adıyla kurulmuş, 1951 yılında İlk öğretmen Okulu adını almıştır . 1968-1973 yılları arasında Aksu Öğretmen Okulu adını alan okulumuz bu dönemde köy ilkokullarına sınıf öğretmeni yetiştirmiştir.         Merkezi sistem sınavını kazanarak okulumuza gelen öğrenciler Müfredat Laboratuar Okulu ve Bilgisayar Laboratuar Okulu olmamız imkanlarından da faydalanarak çağın bilgi teknolojisi çerçevesinde 4 yıllık eğitim-öğretim görmektedirler.    

Okulumuz 2014 yılı itibari ile Aksu Fen Lisesi olarak yenilenmiş sekilde eğitim öğretime devam etmektedir.

Antalya'mızın en köklü okullarından biri olan Aksu FenLisesi'nin öğrencileri disiplinli bir şekilde çalışarak, hedeflerine ulaşmış ve birçok üniversiteyi kazanmışlardır. Bu başarıda emeği geçen başta velilerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, okul yönetimi, tüm öğretmen ve personelimize teşekkür eder, öğrencilerimize gelecekteki yaşamlarında başarılar dileriz. Yurda Giriş Şartları: Her yıl yurda alınacak öğrenci sayıları şu aşamalarla belirlenir: Okul Tanıtım Videosunu İzleyin Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Aksu Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Aksu Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Aksu Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2018 Başarı Durumu 2015 Başarı Durumu
2014 Başarı Durumu -----

Aksu Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Aksu Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe
Aksu Fen Lisesi
Aksu Fen Lisesi
  • Antalya
    İl
  • Aksu
    İlçe

Adres: Macun Mah. Mektep Sok. 07100 AKSU / ANTALYA

Tel: 0242 426 3234

Fax: 0242 426 3584

web: http://aksufenlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Aksu Fen Lisesi ile ilgili 195 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Yurtlarda telefon toplanıyor mu
Dısarıdan yemek getirebiliyor muyuz
Şuan ki ücretleri nedir yıllık
Saç duzlestiricisi bakım malzemeleri vb. Yasak mı yurtta

2024-02-10 18:46:06

Şimdi Aksu Fen Lisesi´nde okuyan bir öğrenci olarak size benim de buraya gelmeden önce çok merak ettiğim ama cevabını bir türlü bulamadığım şeyleri anlatıcam.Okulumuz baya eski bir okul yani okul için aşırı bir beklentiye girmeyin ama müzik ve resim dersliklerimiz çok iyidir,bize özel bir müzemiz bulunmaktadır geçekten çok güzel şeyler var.Klima sistemi var sınıflarda ama bazıları bozuk oluyor yapılıyor öyle okulla ilgili pek bir şey yok yanında güzel bir bahçe var ve orda temiz hava alıp huzur bulabilirsiniz.Yurt konusuna gelirsek kız yurdu çok yeni olduğu baya güzel klima sistemi var yemekhane var ama yemekler (öğle yemeği harici) erkek yurdunda veriliyor.Tuvaletler genel olarak temiz oluyor hafta içi, hafta sonu kalanlara geçmiş olsun biraz fazla pis oluyor(3 tane alaturka 1 tane de klozet var). Banyolar genel olarak temiz ve güzel arkadaşlarınızla banyo keyfi yapabilirsiniz.Oturma alanları bulunuyor her hatta orda arkadaşlarınızla oturup sohbet edebilirsiniz. Kıyafet yıkama konusunda makineler biraz sıkıntılı olabiliyor 5 dakika yazarken 15-20 dakika geçiyor mesela o sizi sinir edebilir ama kıyafetlerinizi asmak için ipler bulunuyor pek tavsiye etmiyorum çünkü herkes düşürüyor odanıza asabilirsiniz. Etüt odaları ders çalışmak için var 2 oda bir etüt salonunda oluyor 6 kişi oluyorsunuz. Erkek yurduna gelirsek(gelmeyin) orası biraz fazla kötü ve baya eski olduğu için sürekli bir şeyler dökülüyor kapı,kapı kolu gibi erkekler baya şikayetçi bu konudan. Kalorifer sistemi bulunuyor yani yazın tanıyorsunuz klima olmadığı için ranzalı gıcırtılı yataklar mevcut sabah siren sesleri ile uyandırılıyorsunuz bu baya sinir bozucu etüt odalarında 21-25 kişi oluyor bölmeli masalar mevcut. Dershaneye giden kişiler için 9-9.30 arası yemek veriliyor o yemekten yiyebilirsiniz. Uzun bir tramvay yolu ve çeşitli otobüsler var ulaşım için. 3.20-17 arası dışarıya çıkma izni oluyor geç kalsanız da pek takmıyorlar. Hafta sonu da aynı şekilde 10-17 arası oluyor erken çıkıp daha geç gelebilirsiniz sorun olmaz.

2023-11-01 21:02:07

Selamlar okula kayıt yaptıran, seneye kayıt yaptıracak kardeşlerim için bir fikir ve bilgi vermesi amacıyla yazıyorum. Ben bu sene okuldan ve youtubedan faydalanarak sayısal alanında 33799. olarak mezun oldum . Artık Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Öncelikle okulumuz köklü bir tarihe sahip. Biraz araştırarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Okulumuzun akademik kadrosu iyidir. Hocalar kendi alanında yeterli bilgi ve deneyime sahiptir. Hocalar genelde kızgın agresif değildir tabi sabırlarını sınamayın. E tabi her okulda olduğu gibi okulumuzda da sevilmeyen bazı hocalar var ama iyi geçinip derslerinize bakarsanız sorun olmaz laf dalaşına gerek yok. Anlamadığınız veya takıldığınız yerleri rahatça sorun çekinmeyin. Okulumuzun büyük bir kapalı spor salonu var futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi oynayabilirsiniz. Ayrıca okul içi ve Aksudaki okullar arasında turnuvalar da düzenleniyor. Satranç sınıfımız da mevcut oynayıp turnuvalara katılabilirsiniz. Okulumuzun alt katında kantinimiz mevcut yemeğinizi yiyebilirsiniz veya aylık yemek de alabilirsiniz yemekhanesi de var yine kantine bağlı. Okulumuzda bir kız bir erkek pansiyonumuz var. Kız pansiyonu yeni, modern ve klimalı, erkek pansiyonu f tipi kapalı cezaevi gibi ama iş görür. Pansiyon yemekleri de iyidir beğenmediğiniz çeşit olursa dışardan yiyebilirsiniz. Okul sınırları geniş Antalyadaki en büyük okuldur. Arka bahçesi güzel banklarda oturabilirsiniz. Okulumuzun büyük konferans salonu ve Müzikhanesi de var. 9. ve 10. Sınıfta gerçekten öğrenmek istiyorsanız Müzikhanede gitar, keman, bağlama veya bateri öğrenebilirsiniz. Fatma hocam orayı yönetiyor. Hevesli olmanız yeterli başlayıp bırakmayın. Okuldaki etkinlikler açısından bir fikriniz varsa etkinliği ilgili hocalara ve idareye danışıp yapabilirsiniz düzenli bir şey yok önemli günlerde yapılan etkinlikler hariç. Okulumuzda Erasmus projeleri var. Yeterli İngilizceye sahipseniz Avrupa ülkelerine gidebilirsiniz. Tabi burada da eleme sistemi var. Okulun öğrenci seviyesi orta, her türden insan var. Herkesle samimi olmayın yoksa hayatınıza karışırlar ve moralinizi bozarlar. Çevrenizi iyi yaparsanız başarıyla mezun olursunuz. Dershane konusunda size kalmış butik bir yere gidecekseniz gitmeyin kaliteli öğrencilerin olduğu yere gidin ama zorunda değilsiniz bunu bilin. Çok iyi dershanelere gidip para dökenler de vardı patladılar. Biraz genel bilgiler vereyim okul servisleri mevcut, AF04 AF04A, AC03 otobüsleriyle okula gelebilirsiniz ayrıca tramvayı da kullanabilirsiniz ulaşım konusunda rahat. Forma giymek zorunlu. Öğrenci kartları var. Öğle arası çıkmak için Aksuda yaşamanız gerek öbür türlü çıkamıyorsunuz. Aksu ilçesi hakkında bilgi vereyim yeni modernleşen bir ilçe halkı baskıcı değil ama genel itibariyle köy gibi. Aradığınız çoğu şey mevcut merak etmeyin. Sadece ders çalışmayın dengeyi iyi koruyun gençsiniz. Merkez içindeki okulları sıralıyorum.
AYZÖFL
AAL
ATAL
AFL
TOBB
listenizi bu şekilde yapın pişman olmazsınız.

2023-09-05 15:08:51

Okulda forma giymek zorunlu mu ?

2023-08-10 21:59:54
Reklam

Okul forması giymek zorunlu mu ? Umarım değildir

2023-08-09 15:38:32

Okul hakkında bilgisi olan öğretmen ve öğrenciler nasıl ? ortam nasıl?

2023-08-08 18:39:02

Arkadaşlar okula nakil isteyenler yüzdelikleriyle birlikte kendilerini belli edebilir mi merak ediyorum da.

2023-08-04 19:20:56

1*Aksu Fen öğrencileri okullarını seviyor mu, yani genel olarak okuldan memnunlar mı?
2* Eğitimi nasıl? Öğretmenleri nasıl?
3* Bir okul kültürü oluşmuş mudur bu okulda? Öğrenci profili nasıl?
4* Erasmus projeleriyle yurt dışına giden öğrenci oluyor mu, oluyorsa kimler seçiliyor?
5* Yks hazırlıklarına önem veriliyor mu? Nakille gelmeyi çok istiyorum bu okula. Allah´ım inşallah...

2023-07-27 11:55:31

Futbol maçı yapacak yer var mı ? Görsellerde göremedim

2023-07-25 19:21:07
BENZER OKULLAR
Yorum 136

Göynük Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 82

Gazipaşa Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 164

Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 195

Aksu Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 88

Havva-Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Aksu Fen Lisesi kaç puan 2024 466.4137
Aksu Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Aksu Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Aksu Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Aksu Fen Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
Aksu Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Aksu Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Aksu Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Aksu Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://aksufenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Aksu Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Aksu Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Aksu Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aksu Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız