“Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle insanlara verilmek istenen mesaj nedir?

Konu Özetleri İle Öğrendiklerini Şimdi Pekiştirme Vakti.

"Ayağını yorganına göre uzat" atasözü, kişinin gelirine ve bütçesine uygun şekilde yaşaması gerektiğini vurgulayan bir mesaj içerir. Bu atasözüyle insanlara verilmek istenen mesaj, kişinin elinde olmayan şeylere göre harcama yapmaması ve yaşam standartlarını kendi bütçesi doğrultusunda belirlemesi gerektiğidir.

Bir başka deyişle, kişinin sahip olduğu kaynaklar ölçüsünde hareket etmesi, tasarruf yapması, gereksiz harcamalardan kaçınması ve borçlanmamaya özen göstermesi gerektiği vurgulanır. Bu, kişinin maddi olarak sıkıntıya düşmesini engelleyerek, daha dengeli ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı sürdürmesine yardımcı olabilir.
1

Aşağıdakilerden hangisi ekmeğin üretim, dağıtım ve tükretim aşamasında yer almaz?

• A ) çiftçi
  • B ) fırıncı
  • C ) psikolog
  • D ) ziraat mühendisi

2

Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaç değildir?

• A ) Spor
  • B ) Beslenme
  • C ) Giyinme
  • D ) Barınma

3

Aşağıdakilerden hangisi bir ihtiyaç değildir?

• A ) Ekmek
  • B ) Kalem
  • C ) Çikolata
  • D ) Ayakkabı

4

Kişisel dileklerimiz ve arzularımızı aşağıdaki sözcüklerden hangisi ile ifade edilebiliiriz?

• A ) ihtiyaç
  • B ) istek
  • C ) gereksinim
  • D ) gelir

5

Aşağıdakilerden hangisi bir istektir?

• A ) barınma
  • B ) beslenme
  • C ) Paten Kaymak
  • D ) giyinme

6

Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımızdan hangisi değildir?

• A ) tablet
  • B ) su
  • C ) barınma
  • D ) yiyecek

7

Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaç değil de istektir?

• A ) Kahvaltı yapmak
  • B ) Yeterince su içmek
  • C ) Bilgisayarla oynamak
  • D ) Taze sebze yemek

8

Yeni bir ürün alırken hangi belgeye ihtiyaç yoktur?

• A ) TÜRKODER
  • B ) TSE
  • C ) İSE
  • D ) CE

"“Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle insanlara verilmek istenen mesaj nedir?" konusunda bilgiler vermeye çalıştık. Bu dersle ilgili hazırladığımız "Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlamanın yararları nelerdir?" içeriğini de okuyarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.