Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlamanın yararları nelerdir?

Konu Özetleri İle Öğrendiklerini Şimdi Pekiştirme Vakti.

Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlamanın yararları neler olabilir?

Para tasarrufu yapmanıza yardımcı olur: İhtiyaçlarınızı önceden belirlediğinizde gereksiz harcamalar yapmazsınız.

Zaman tasarrufu yapmanıza yardımcı olur: Listeye göre alışveriş yaptığınızda gereksiz zaman harcamazsınız.

Alışverişte unutma riskini azaltır: İhtiyaçlarınızı listeye yazdığınızda, ihtiyaç duyduğunuz her şeyi hatırlayabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir beslenme seçimi yapmanıza yardımcı olur: İhtiyacınız olan besinleri önceden belirlediğinizde, sağlıklı bir beslenme planı yapabilirsiniz.

Daha sürdürülebilir bir tüketim yapmanıza yardımcı olur: İhtiyaçlarınızı belirlediğinizde, gereksiz tüketim yapmadığınız için daha sürdürülebilir bir tüketim yapmış olursunuz.

Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi yapmak, para ve zaman kazandırır. İhtiyacımız olan şeyleri önceden belirleyip listeye yazdığımızda, unutma riskimiz azalır ve gereksiz şeyler almazsınız. Ayrıca daha sağlıklı bir beslenme seçimi yapabiliriz ve daha sürdürülebilir bir tüketim yapabiliriz.
1

Alışveriş yaparken niçin pazarlık yapmalıyız?

• A ) İstediğimiz her ürünü almak için
  • B ) Uygun fiyata alışveriş yapmak için
  • C ) Dilediğimizce para harcamak için
  • D ) Pahalı ürünler almak için

2

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

• A ) İstekler ihtiyaçlardan önce alınmalıdır.
  • B ) İhtiyaçlarımızı anne ve babamız belirlemelidir.
  • C ) Yiyecek ve giyecekler isteklerimizdir.
  • D ) İnsanların istekleri farklılık gösterebilir.

3

Ürünlerin tükеtіcіyе ulaşması іçіn üretildiği уerden alınıр satılacağı yere taşınması olayına ne ad verilir?

• A ) Tüketim
  • B ) Dağıtım
  • C ) Üretim
  • D ) Denetim

4

Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

• A ) Buğday ~ Makarna
  • B ) Pamuk ~ Pantolon
  • C ) Deri ~ Ceket
  • D ) Ahşap ~ Tencere

5

Standartlara uygun üretilmiş mallarda ................ damgası bulunur cümlesini aşağıdaki sözcüklerden hangisi ile tamamlamalıyız?

• A ) YSE
  • B ) TESK
  • C ) TSE
  • D ) TSK

6

Alışveriş sırasında satıcı fiş veya fatura vermek istemezse, hangi durum ortaya çıkmaz?

• A ) Satıcı, sattığı ürünün vergisini vermez.
  • B ) Ürün hatalı olduğunda bir hak iddia edemeyiz.
  • C ) Bilinçli bir tüketici tavranışı sergilemiş oluruz.
  • D ) Ürünü daha ucuza alabiliriz.

7

Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaç değil istek olabilir?

• A ) Ev
  • B ) Su
  • C ) Bisiklet
  • D ) Ayakkabı

8

Aşağıda verilen ürünlerden hangisinin üzerinde son kullanma tarihinin yazılması gerekmez?

• A ) cep telefonu
  • B ) çikolata
  • C ) bisküvi
  • D ) süt

"Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlamanın yararları nelerdir?" konusunda bilgiler vermeye çalıştık. Bu dersle ilgili hazırladığımız "Kağıt israfını önlemek için sizce neler yapabiliriz?" içeriğini de okuyarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.