Sor

Aşağıda güneş sistemindeki gezegenlerin yörüngedeki konumları verilmiştir.

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  Szn  24.10.2023 / 20:00 
Soru
Aşağıda güneş sistemindeki gezegenlerin yörüngedeki konumları verilmiştir.
Bu görselden yararlanarak uzay kirliliğinin hangi gezegenlerin yörüngeleri arasında yoğunlaştıgını yazınız.
Eklenen Cevaplar
  SorubakC 27.10.2023 / 08:36
#1
Uzay kirliliği, özellikle Dünya'nın yakın yörüngesinde yoğundur. Bu kirlilik, esas olarak uzaya fırlatılan ve artık işlevi olmayan uydu, roket parçaları, uzaydan dönen araçların kalıntıları ve diğer çeşitli insani faaliyetlerden kaynaklanan atıklardan oluşur.

Dünya'nın yörüngesi dışında, diğer gezegenlerin yörüngelerinde ciddi bir uzay kirliliği problemi yoktur. Ancak, insanlar Mars ve diğer gök cisimlerine görevler göndermeye başladıkça, bu yerlerde de uzay kirliliği oluşma riski vardır. Özellikle Mars'a gönderilen araçlar, gezegenin yüzeyine inerken bazı kalıntıları Mars'ın yüzeyine bırakabilir.

Ancak şu anda en yoğun uzay kirliliği, Dünya'nın alçak yörüngesi (LEO) ve jeostatik yörünge (GEO) bölgelerinde bulunmaktadır. Uzay kirliliği, uydu operasyonları için bir risk oluşturabilir ve gelecekteki uzay faaliyetlerini zorlaştırabilir. Bu nedenle, uzay kirliliğini yönetmek ve kontrol altına almak için uluslararası çabalar ve yönergeler bulunmaktadır.
Benzer Sorular
Sorubak sana sesleniyorum fen 7.ünite hatalı sorular çok fazla
yoğunluk nasıl hesaplanır
aşağıdakilerden hagisi beyinciğin görevlerinden biridir
Atom taneciklerini ilk bulan bilim adamı kimdir?
soluk aldığımızda vücudumuzda aşağıdaki durumlardan hangisi gerçek leşir? A Disyafram kası kasılır B akciğer iç hacmi küçülür c kaburgalar arası kaslar gevşer D akciğerlerdeki oksijen gazı dışarı çıkar