Fatih Anadolu Lisesi

Hatay / İskenderun

Hesapla
Fatih Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
44
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 94.2495
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Fatih Anadolu Lisesi Hatay ili İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Fatih Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Fatih Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "94.2495".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
94.2495
2022
95.0536
2021
95.7889
2020
93.2907
Fatih Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Fatih Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Fatih Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Okulumuz 2002 yılında İskenderun Körfez Lisesi olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

Deniz manzaralı olan okulumuzdan ilçemiz İskenderun'un doğal güzelliklerini ve körfezin güzel manzaralarını izlemek mümkündür.

4 Katlı okul binamızda 21 derslik bulunmaktadır. Sınıflarımız ortalama 30 kişiliktir. Okul binamız Kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır.

Okulumuzda dersliklerin haricinde birer adet Biyoloji, Kimya, Fizik, Bilgisayar Laboratuvarları, Resim ve Müzik Atölyeleri, Arşiv Odası, Gösteri Salonu yanında İdari Odalar bulunmaktadır.

Fatih Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Fatih Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Fatih Anadolu Lisesi
Fatih Anadolu Lisesi
  • Hatay
    İl
  • İskenderun
    İlçe
Fatih Anadolu Lisesi
Fatih Anadolu Lisesi
  • Hatay
    İl
  • İskenderun
    İlçe
Fatih Anadolu Lisesi
Fatih Anadolu Lisesi
  • Hatay
    İl
  • İskenderun
    İlçe

Adres: Fatih Sultan Mehmet Mah. 605. Sok. İskenderun/HATAY

Tel: 03266262690

Fax: 03266262636

web: https://fal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Fatih Anadolu Lisesi ile ilgili 44 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Okulumuz çok güzel özellikle hocalar çok iyi Taner hoca ve Ece hoca çok iyi

2023-11-10 07:56:38

Bence okul cok iyi ve kesinlikle nitelikli olması lazım .birde hocalar var tabi özellikle Taner hoca, Mine hoca, Ece hoca ve ayda hoca ya denk gelirseniz çok şanslısınız demektir... TANER HOCAMA SEVGİLER, SAYGILARRRR

2023-11-09 09:39:54

Öncelikle okul çoook güzel bence nitelikli kazanamadıysanız kesinlikle gelmeniz gereken lise okulun öğretmenleri çok iyi ve ilgili özellikle Matematik Alanında Taner hocaya denk gelirseniz çok iyii

2023-11-09 09:36:10

9.sınıfım okula yeni başladım.Okul eğitim bakımından iyi ama öğrenciler biraz egoist.Özellikle 11 ve 12. Sınıflar (hepsi değil ama geneli böyle). Öğretmen konusuna gelirsek Murat hoca ve Taner hoca mükemmel birileri kendilerini çok seviyorum. ve son olarak bahçede çok fazla kedi var herkesin üstüne saldırıyorlar içeriye falan giriyorlar bu hic hoş bişey değil.

2023-10-07 23:33:55
Reklam

Oncelikle okulla ilgili hiç bir sorun yok bunu belirteyim suana kadar hiçbir sorun gormedim okul gerektiği gibi disiplin uyguluyo ve bazi ogrencilerde bunun icin okulu kotuluyo veya oğrenci ortamini kotu buluyo şımarık vs bunlar illaki olur insanlarin davranişlari okulun kotu olduğunu belirlemiyor son olarakta sunu soyleyim öğretmenler cok iyi eger bu okula yerleştiyseniz çok şanslisiniz demektir sınavsiz alan en iyi okul diyebilirim

2023-09-22 16:04:01

Öncelikle merhaba.Ben Fatih Anadolu Lİsesi´ne bu yıl geldim okulu tercihlerime yazarken bu sitedeki yorumlardan faydalandım çoğunluk övmüş ama bir kaç tane kötü yorum vardı bende çoğunluk iyi olduğu için okulu tercihlerime yazdım ve bu okul geldi.Okulun ilk günü sivil gittim ilk dakika müdür yardımcımız hoşgeldiniz bile demeden çarşambaya kadar herkes forma alıcak dedi .Daha sonra 12 ve 11.sınıflar bahçeye çıksak alaylı bakışlar atıyor sınıfa gelip kendileri öğretmenmiş gibi davranıp dalga geçip eğlenip çıkıyorlar .Öğretmenleri dersleri iyi anlatıyor önemli olan da bu ama öğrenciler çok şımarık ve konuşuyorlar kantin çok anormal pahalı çikolata 12₺ tost 40₺ okulun yakınında çarşı yemekçi gibi bir yer yok . Şişirme notlarla veya kopyayla gelmiş öğrenciler var genelde. Ama iyi insanlarda var ama az.Ben Cumhuriyete nakil başvurusu yaptım İnşallah onaylanır .Bence sizde Mursaloğluna gidin puanınız yetiyorsa çünkü hem çarşıya yakın ve neredeyse aynı .

2023-09-13 18:50:37

Okul başarı puanım 92.7712 bu okul beni alırmı

2023-07-31 10:16:24

9. Sınıfa gececem 93 Obp var gelebirmiyim acaba acil

2023-06-05 16:08:59

Öncelikle nitelikli liselere puanınız yetmediyse ve bu liseyi tutturduysanız asla üzülmeyin, size iyi haberlerim var. Ben 2020 lgs sınavına girip bu okulu kazandım ve şu an 11. sınıf öğrencisiyim. İstediğim nitelikli liseyi kazanamadığım için çok üzgündüm fakat okula başladıktan sonra tüm fikrim değişti. Öğretmenlerin (en azından benim dersime girenlerin)ilgili olduğunu düşünüyorum. Her okulda olduğu gibi sevmeyeceğiniz kişilik de öğretmenler elbette mevcut ama bu tüm okulu kötü yapmaz. Anlatımları olsun sempatiklikleri olsun gerçekten iyiler. Özellikle isim vermem gerekirse Erhan hoca, Savaş hoca, Derya hoca ve Berivan hocanın üzerine hoca tanımıyorum bu okulda. Öğrencilere gelirsek eğer gerçekten okulda egolu ve kendini beğenmiş bir sürü insan bulabilirsiniz fakat bu normal ve seveceğiniz insanların olmadığı anlamına gelmiyor. Eminim ki kafa dengi birisini bulabilirsiniz çünkü her karakterden insanın mevcut olduğunu gördüm üç senelik okul maceramda. Ben kendi karakterime uygun arkadaşlar buldum, siz de bu konuda hiç endişe etmeyin. Ayrıca okulda egolu ve kendini beğenmiş birçok insanın olduğunu söyledim ama bu okulda hiç zorbalığa uğrayan birini de görmedim. Ayrıca kendini beğenmiş deyip de geçmeyin çünkü okulun %80´i çalışkan öğrencilerden oluşuyor. Bu arada bilginiz olsun, eğer idareye gidecek kadar büyük bir kavga ederseniz ya da bir olaya karışırsanız ve uzlaşmazsanız direkt okuldan atılıyorsunuz. Kaç kere şahit oldum aman dikkat. Yani demem o ki okulda kendini beğenmişler olsa da kendi halinde takılıyor genelde herkes. Endişe etmemeniz için söylemek istedim. Okulun kocaman bir futbol ve basketbol sahası da var arkadaşlar. Kantini kocaman ve dilediğiniz yiyeceği bulabilirsiniz. Döner, hamburger hatta pizza bile. Kendileri yapıyorlar :) Fiyatlar biraz pahalı fakat şu an bildiğiniz üzere ucuz bir şey de pek yok zaten. Sınıflarda hem kara tahta hem beyaz tahta hem de akıllı tahta bulunuyor. Oldukça geniş ve yeterli oluyor. Tebeşir kullanmak da ayrıca çok eğlenceli:)) Eğer sınav öğrencisiyseniz yani 11. ve 12. sınıfsanız üzerinize gerçekten çok düşülüyor. Her ay iki denemeniz mevcut haberiniz olsun. Biri tyt biri de ayt olmak üzere. 12. sınıflar ilk dönem okula geldikten sonra ikinci dönem gelme zorunlulukları pek yok. Müdürümüz ve okul yönetimimiz bu konuda oldukça anlayışlı. Ayrıca meslek seçimi için düzenli olarak konferans toplantıları yapılıyor ve işinin ehli kişilerden bizzat kendi mesleklerini dinleme fırsatımız oluyor. Sorular sorabiliyor ve cevaplarımızı da en iyi şekilde alabiliyoruz. Ben bir adet avukat ve psikolog görebildim sadece fakat deprem felaketi olmasaydı daha fazlasını da görebileceğimize eminim. Sizler için söyleyebileceklerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer güzel arkadaşlar edinip okulun tadını çıkarmaya bakarsanız gerçekten güzel anılar biriktirebilirsiniz. Ben biriktirdim ve şu an o günleri çok özlüyorum. İyi vakit geçirin, gülün, eğlenin ama derslerinizi de aksatmayın. Bugünler asla geri gelmiyor :

2023-04-06 03:09:09
BENZER OKULLAR
Yorum 3

Bahri Çelen Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

İskenderun Ticaret Ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 6

Jan Ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Payas Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 9

Yüksel Acun Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Fatih Anadolu Lisesi kaç puan 2024 94.2495
Fatih Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Fatih Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Fatih Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Fatih Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Fatih Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Fatih Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Fatih Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (https://fal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Fatih Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Fatih Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Fatih Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Fatih Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız