Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kocaeli / Gebze

Hesapla
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
4
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Merkezi/Yerel
Taban Puanı 230.0282
Yüzdelik Dilim 70.29 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla

Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kocaeli ili Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa Merkezi - Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alacak. (*) Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 230.0282 tahmini yüzdelik dilimi 70.29.

Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 230.0282 -
2022 235.4764 69.35
2021 215.6375 76.87
2020 266.7902 53.30
2019 292.8452 48.21
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
32
2022
30
2021
30
2020
60
2009 yılında okulumuzun ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gebze STFA Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren Mesleki Açık öğretim Lisesi kapsamında Bilişim Teknolojileri ve İnşaat Teknolojileri Alanlarında hafta sonları yüzyüze eğitim verilmeye başlanmıştır.

Okulumuzun bünyesinde TAMEM (Türk - Alman Mesleki Eğitim Merkezi) projesi 1992 yılından bu yana endüstriyel mekanik alanında eğitim vermektedir. TAMEM öğrencileri haftada üç gün fabrikada iki gün okulumuzda Alman Devleti tarafından finanse edilen alman uzmanlar ve Türk teknik öğretmenlerce kurulan atelye ve laboratuarlarda mesleki eğitim dersleri görerek üç yıl sonunda kalfa olarak mezun olurlar. Kalfalık belgesi alan öğrencilerden isteyenler, fark derslerini başarmak koşuluyla meslek lisesi mezunu olabilirler.

2002-2003 öğretim yılından itibaren ikili meslek eğitim programları yönergesinin yayımını takiben isim değitirilmiş ve "İkili Mesleki Eğitim Merkezi" İ.M.E.M isminde eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Okulumuzda tam gün karma eğitim yapılmaktadır. ALANLARIMIZ:
  1. Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Ağ İşletmenliği Dalı
  2. Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Veri Tabanı Programcılığı Dalı
  3. Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Web Programcılığı Dalı
  4. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı
  5. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi Dalı
  6. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Endüstriyel Bakım Onarım Dalı
  7. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Görüntü ve Ses Sistemleri Dalı
  8. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Güvenlik Sistemleri Dalı
  9. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Mekatronik Dalı
  10. Makine Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalı
  11. Makine Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı
  12. Makine Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Makine Bakım Onarım Dalı
  13. İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
  14. İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Statik Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
  15. İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Yapı Yüzey Kaplama Dalı
  16. İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Çelik Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
Vizyon Okulumuzun vizyonu; çağdaş,bilimsel,kültürel ve mesleki bilgiye sahip,yabancı dil bilen,çevresi ile dengeli ve uyumlu ilişkiler kurabilen,yüksek öğrenime hazır,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,özgür düşünebilen yaratıcı bireyler yetiştirmektir.

Misyon Öğrencilerimizin; Mesleki alanlarında bilgili, becerili ve özgüvenli olmalarını, Edineceği mesleki kariyeri geliştirmeyi düşünen, bu nedenle üniversiteyi hedefleyen bireyler olmalarını,Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Her türlü teknolojik gelişmeyi takip edebilmelerini ve bu gelişmeleri kendi alanlarında uygulayabilmelerini,Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını,Çevresi ile dengeli ve uyumlu ilişkiler kurabilen sağlıklı bireyler olmalarını,Yönetici, öğretmen, veli, personel, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin işbirliği ile okulu, çevrede ve bölgede modelyapma inancıyla çalışmalarını,Öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir Türk vatandaşı olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Cumhuriyet Mah. 2253.Sok No3/1 Gebze/KOCAELİ

Tel: (262) 6532680

Fax: 262 6535327

web: http://gebzestfa.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 4 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

STFA da kızı erkeği bilmemde, bir müdür var evlere şenlik arkasını da kime dayadıysa artık okulu resmen babasının ofisi gibi kullanıyor ve etrafı gübre! götürüyor, diğer okullarda kendine harem kurduğu dedikodusu kol geziyor (hep kadın yardımcı ve çalışanlarla doldurmuş etrafını) başarı desen yerlerde ama hala "müdür! " olduğunu zannediyor. Ama bunların hepsi biliniyor delilli ispatlı ))) ve kısa gelecekte işler değiştiğinde, yani ağa babaları gittiğnde bakalım kim kurtaracak kendisini. Emekli olmasının kurtarması söz konusu bile olamaz.

2023-01-11 13:51:22

Bilişim bölümüne gelmek isteyen arkadaşlar , bilgisayar ile aranızın iyi olması ve kod yazmayı sevmeniz lazım yoksa sınıfta kalabilirsiniz :)

2018-07-02 20:33:13

Kız/erkek (karma) dediğine bakmayın 100 tane öğrenci varsa 30 u kız en fazla mesela bizim sınıfta 6 tane kız var gerisi full erkek (kızlar da kıza benzese iyi) bi tanesi * benziyor bide ben güzelim diye hava atıyor :P Onun haricinde okul tam * ile yürümelik pansiyon çok güzel
bi 100 tane falan kro/keko var. okulun içinde langırt ve bilardo masası var (bilardo masası pansiyıonda) yemekhane yemekleri güzel.Zamanın STFA sı olan İnanç Türkeş yani TEVİTÖL lisesine bakın derim eğer öyle bir lise olduğunuı bilseydim çok çalışıp oraya giderdim. :(

2018-04-21 20:15:19

eğer ileride elektrik elektronik okumak isteyen kardeşlerimiz varsa türkiyenin en iyi elektrik elektronik öğretmenlerinden bu okulda ders almış olursunuz bana elektroniği sevdiren ve öğreten alpaslan başalp ve rahim uysal a burdan selamlarımı gönderiyorum

2018-01-11 00:04:35
BENZER OKULLAR
Yorum 3

İzmit Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 3

Sabancı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Gebze Stfa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Pagev Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 230.0282
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Merkezi/Yerel
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://gebzestfa.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız