Proje Okullarda Öğretmen ve Müdürlerin Görev Süresi Uzatıldı.

Proje Okullarda Öğretmen ve Müdürlerin Görev Süresi Uzatıldı.

Türkiye’nin en köklü ve en yüksek puanla öğrenci alan liselerinde yaşanacak “öğretmen ve yönetici depremi” durdu, ya da ertelendi. Tam lise tercihlerinin yapılacağı dönemde bu okullarda 4 yılını dolduran öğretmen ve yöneticiler okul değiştirmek zorundaydı. Hatta tercihleri bile alınmıştı. İşte bu karardan vazgeçildi. Öğretmenlerin görev süreleri 2 yıl, müdürlerin ise bir yıl uzatıldı.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı.

HANGİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI?
Bu yönetmelikte şu ifadeler yer aldı:
MADDE 1- 8/2/2023 tarihli ve 32098 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesinde yer alan “6/7/2018” ibaresi “6/7/2020” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Görev sürelerinin uzatılması

GEÇİÇİ MADDE 2- (1) Dört ve sekiz yıllık görev sürelerini 16/6/2023 tarihi itibarıyla tamamlayan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri bir yıl süreyle uzatılabilir.”

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.”

SIFIRLAMA 2020 OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

BAŞVURULAR ALINMIŞTI
Bu arada MEB’in bu okullar için yayımladığı kılavuza göre proje okullarında 4 yılını dolduran öğretmen ile yöneticilerin belirlenmesi tamamlanmıştı. 16-19 Haziran tarihlerinde proje okullarında boş bulunan öğretmen ve yönetici norm kadrolarını ilan edilip, öğretmen ve yönetici başvuruları alınmıştı.