2023 Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru Tarihleri Açıklandı.

2023 Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru Tarihleri Açıklandı.

Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru, Tercih Ve Yerleştirme Çalışma Takvimi
2023 Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru Tarihleri Açıklandı.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
Yetenek sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Ancak internetten başvuru yapamayan veliler, EK-1 Formu doldurup imzalı olarak sınavına girmek istediği okul müdürlüklerinden birine başvuruda bulunması hâlinde okul müdürlüğünce öğrencinin bireysel başvurusu yapılabilecektir. Başvuru sırasında;

• Adaylar yetenek sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabileceklerdir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.

• Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve ortaöğretim kademesine yönelik Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu ya da ÇÖZGER sahibi adaylar yetenek sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir. ÇÖZGER sahibi adaylar başvuru tarihleri arasında MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki okulları tercih edeceklerdir. Söz konusu adaylar belgelerini yetenek sınavı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tercih ettikleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

• Protokol kapsamında belirlenen proje spor liselerine sporcu özgeçmişiyle başvuracak adayların, durumlarını ilgili federasyonlardan ya da gençlik ve spor il/ilçe müdürlüklerinden aldıkları Onaylı Sporcu Öz Geçmiş Formu’nu ibraz etmeleri gerekmektedir. • Adaylar, yetenek sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine aittir.

• Kronik hastalığı bulunan adayların sağlık durumlarını ilgili alana uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu raporun usulüne uygun olarak yenilenmesi öğrenci velisinin sorumluluğundadır.

SINAV GİRİŞ YERİ BELGESİ
Okul müdürlükleri, başvuru süreci tamamlandığında e-Okul Sisteminde oluşturulan randevu programına göre başvuru yapan adayların sınav tarihi ve saati bilgilerini her aday için ayrı ayrı belirleyerek sisteme gireceklerdir.

Adaylar, bu Kılavuzda yer alan Çalışma Takviminde belirtilen tarihte sınava girecekleri okuldaki yetenek sınavı tarihi ve saatini e-Okul Sisteminden öğreneceklerdir (EK-2). 3 (üç) farklı okul/alan ya da aynı okul bünyesinde en fazla 3 ( üç) alan için yetenek sınavına başvuru yapan adayların sınav tarihleri e-Okul Sistemi tarafından farklı günlerde olacak şekilde düzenleme yapılarak adaylarca e-Okul Başvuru İşlemleri ekranından “Sınavı Giriş Belgesi” alınacaktır. Söz konusu belgenin alınamaması hâlinde sınav gününe ait “Sınav Giriş Belgesi” ilgili okul müdürlüğünce de verilebilecektir.

Adaylar e-Okul Sisteminde kendileri için oluşturulan randevu tarihi ve saatinde yetenek sınavına girmek zorundadırlar. Ancak mücbir sebebini (yakınlarından birisinin ölümü, kaza geçirme, hastalık vb.) belgelendirenler okul müdürlüğünce sınav tarihleri süresi içerisinde yapılacak planlamaya göre yetenek sınavına girebileceklerdir.

2023 Yılı Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru İşlemleri e-Klavuzu için Tıklayınız

Kontenjanları Öğrenmek İçin Tıklayınız