6 Adımda LGS Matematik Netleri Arttırma Yolları

6 Adımda LGS Matematik Netleri Arttırma Yolları

6 Adımda LGS Matematik Netleri Arttırma Yolları



LGS sınavında yüksek bir puan alabilmek için matematik bilmek önemlidir. Sözele yatkın olan pek çok öğrencinin zorlandığı Matematik, düzenli şekilde çalıştığı zaman üstesinden gelebileceği bir derstir. Burada önemli olan noktalardan biri matematik netleri arttırmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmenizdir. LGS sınavında iyi bir derece elde etmek istiyorsanız 6 adımla LGS matematik netleri arttırma yolları önerilerimize bir göz atın.

  • Günlük düzenli çalışma

  • Konuyu çalışma

  • Deneme çözümü

  • Yeni nesil soru çözümü

  • Yanlışları kontrol edin

  • Sabırlı Olun


Günlük Düzenli Çalışma Yapmalısınız


Matematik dersinde başarı elde etmek istiyorsanız günlük düzenli çalışma şart. Matematik konularını daha iyi idrak edebilmeniz ve dersten kopmamanız için düzenli çalışmalısınız. Özellikle matematik konu çalıştıktan sonra hemen arkasından test çözümü yapmalısınız. Bu sayede konuyu iyi anlayıp anlamadığınızı kavramış olursunuz. Matematik çalışırken illa ki tüm vaktinizi ayırmanıza gerek yoktur. Burada önemli olan belirlediğiniz saat dilimini şaşmadan her gün düzenli uygulamanız olacak. Böylelikle LGS matematik netleri arttırılmış olur.

Konu Çalışma Yapmalısınız


Matematik dersinde planlı hareket ederseniz netlerinizi arttırmamanız için hiçbir engel yoktur. Matematik netlerinizi arttırmanız için öncellikle konuyu iyi şekilde pekiştirmeniz önemlidir. Bu sebeple konu çalışmalısınız. Pratik bir anlatım sunacak verimli ışık tutacak konu anlatım kitaplarının yanı sıra internet mecralarındaki video konu anlatımlara da göz atabilirsiniz. LGS öğrencinin burada dikkat etmesi gerekenlerden biri birçok öğretmenden konu anlatımı dinlememesi gerekmektedir. Belirleyeceğiniz, anlatımını beğendiğiniz Matematik Öğretmeninden konu anlatımlarını dinledikten sonra test çözümü yapabilirsiniz.

Bol Bol Deneme Çözmelisiniz


Matematik dersinde hız kazanmak önemlidir. Bu nedenle soruların mantığını kavramak ve hız kazanmak açısından bol bol deneme çözmeniz gerekir. Çünkü deneme çözmenin netleri arttırmada fayda sağlayacağını söyleyebiliriz. Matematik dersinde netleriniz çok tatmin edici bir düzeyde değilse, deneme çözümleri ile hedeflediğiniz netlere ulaşmanız mümkün olacaktır. Ayrıca öğrencinin dersteki gidişatını daha iyi şekilde görmelerine yardımcı olur. Deneme çözümü yaparken süre tutmanız, hız kazanmanız açısından önemli olacaktır. İlk etapta daha esnek bir saat dilimi belirlerken zamanla süreyi daha kısa şekilde tutmaya başlayabilirsiniz.

Deneme çözümü yaparken kendinizi sınav anındaymış gibi hissetmeli ve soruları ciddiyetle çözmeye çalışmalısınız.

Yeni Nesil Soru Çözümü Yapın


LGS Matematik sorularının formatında farklılıklar olabiliyor. Alışılagelmiş soru kalıplarının yanı sıra daha farklı sorularla karşılaşabilmek mümkün. Bu sebepten dolayı sürekli aynı kalıp soru çözmemeye özen göstermelisiniz. LGS matematik netleri nasıl artar? diyorsanız işin püf noktalarından biri de yeni nesil soru çözümü yapmanız olacak. Böylelikle LGS formatına uygun şekilde soru çözümü yaptığınız zaman sınav anında zorlanmazsınız. Tam aksine hem hızlı şekilde çözebilirken hem de sorulardaki doğru şıkkı bulmuş olursunuz.

Yanlış Yaptığınız Soruları Not Edin


Yanlış yapılan sorular, konu ile ilgili eksik yönleriniz olduğunu dışa vurur. Bu nedenle soru çözümü yaparken yanlış yaptığınız zaman es geçilmeden not etmelisiniz. Yanlış yaptığınız soruları yeniden gözden geçirmeli ve nerede hata yaptığınızı analiz etmelisiniz. Böylelikle yanlış yaptığınız soruları tekrar mercek altına aldıktan sonra yeniden yanlış yapma gibi bir lüksünüz olmaz. Yapamadığınız sorular olduğu zaman mutlaka Matematik hocasına sorabilirsiniz. Matematik Öğretmeninden alacağınız yardımlar sayesinde sorunun doğru çözümü nasıl olacağına dair daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sabırlı Olun


Matematik dersi sabır istediğinizi unutmamalısınız. Henüz yeni başlayanlar bir iki soru çözemedikleri zaman hemen pes edebiliyor. Bu tamamen yanlış bir hareket olduğunu ve LGS sınavına engel olacağını bilmeniz gerekiyor. Her derste olduğu gibi matematik dersi için sabırlı olmalısınız. İlk zamanlar soruyu çözememe ya da sürekli yanlış sonuç çıkarma durumu olabilir. Fakat zamanla bu yanlışlarınız ortadan kalkarken netlerinizi arttırmaya başlayabilirsiniz. LGS sınavında Matematik 0 netten 20 nete çıkarmak hayal değildir. Disiplin, sabır, düzenli çalışma ve soru çözümleriyle sınavdaki netlerinizi arttırabilirsiniz.

Bunlara ek olarak Matematik dersleri arttırmak için video çözümlü soru bankaları, birden çoklu kaynak kitaptan soru çözümü, emin zorlandığınız konulara daha fazla zaman ayırarak netleri arttırmanın üstesinden gelebilirsiniz.