Lise Pansiyonlu Okullar İçin Gerekli Belgeler

Lise Pansiyonlu Okullar İçin Gerekli Belgeler

A) Parasız Yatılılık İçin İstenecek Belgeler:
1- Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
2- Okulumuza kayıt yaptırdığına dair alınan belge (kayıt yaptırdığı okuldan alınan kesin kayıt belgesi)
3- Pansiyon ön kayıt başvuru formu (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
4- Burslu öğrenciyse burs aldığına dair belge. (varsa)
5- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ‘PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR’ ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.
(Aile hekiminden alınabilir.)
6- Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname (Ek – 1) (Öğrenci ailesinin 2021 yılına ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarı 18.160,00 TL’yi aşmamalıdır.) Anne-Baba çalışıyorsa maaş durumu gösteren kurum amirince onaylı belge.
7- Aile Nüfus Kayıt Örneği.
8- Öğrencinin ve velisinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
9- 2 adet fotoğraf.

B) Paralı Yatılılık İçin İstenecek Belgeler:
1- Paralı Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
2- Okulumuza kayıt yaptırdığına dair alınan belge (kayıt yaptırdığı okuldan alınan kesin kayıt belgesi)
3- Pansiyon ön kayıt başvuru formu (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
4- Öğrencinin ve velisinin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi.
5- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ‘PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR’ ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.
(Aile hekiminden alınabilir.)
6- Aile Nüfus Kayıt Örneği.
7- 2 Adet vesikalık fotoğraf
8- Paralı Yatılılık için pansiyon ücretinin ilk taksidi olan (2052,50 TL) ödenmesi zorunludur.(2022 yılı paralı yatılı öğrencilerin ödeyecekleri toplam tutar
8210,00 TL’dir. Bu tutar bakanlıkça her yıl ocak ayında güncellenir.)


C) Yönetmeliğin 10. Maddesi (a)(b)(c) Kapsamına Giren Öğrencilerden İstenecek Belgeler
1) İlköğretim ve özel eğitim ilköğretim okullarından mezun olanlardan parasız yatılı olarak mezun olduğuna dair belge, (mezun olduğu ilköğretim okulundan alınacaktır)
2) Cumhurbaşkanlığının izniyle ülkemizde okutulmak üzere getirilen yabancı uyruklu öğrenciler için izin belgesi istenir.
3) 5434 sayılı Kanunun 65 inci maddesinin (d) bendine tabi kişilerin çocuklarından; anne veya babasının harp malulü olduğunu gösteren belge,
4) 2330, 2453, 2566 ve 3713 sayılı kanunların hükümlerine tabi kişilerin çocuklarından; sözü edilen kanunlardan yararlandıklarını gösteren resmî makamlardan alınacak belge,
5) Doğal afet ve savaş gibi olağanüstü hâller sebebiyle korunmaya muhtaç olanlardan; mülki idare amirliklerinden alınacak belge,
6) Görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından; görevli olduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünden alınacak görev yaptıkları yerde çocuğunu okutacak düzeyde okul bulunmadığını gösteren belge istenir.

Ö N E M L İ N O T L A R
(Lütfen Okuyunuz…)

1.2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacaktır.
2.Pansiyon başvuruları öğrenci velisi tarafından yapılacaktır.
3.Pansiyon başvuruları, 23 Ağustos 2022 / 26Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.
4.Eksik bilgi ve belgeyle yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
5.Belgelerinde eksiklik olan ve belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate ve değerlendirmeye alınmayacaktır.
6.Parasız yatılılığa yerleştirmeler yönetmelik hükümleri doğrultusunda (YEP) yerleştirme puanı sıralamasına göre yapılacaktır. Başvuru sayısı pansiyon kontenjanının altında kalırsa puan sıralamasına ihtiyaç duyulmayacaktır.
7.Ortaokulu PİO ve YİBO’larda okuyan öğrenciler bu okullardan mezun olduklarını resmi yazı ile bildirmeleri ve başvuru belgelerine eklemeleri gerekmektedir.
8.Paralı yatılı kalmak için başvuran velilerin birinci taksitlerini de peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. 2022 yılı için birinci taksit 2052,50 TL’dir. Öğrencinin taksit dönemi içerisinde pansiyondan ayrılması durumunda ücret iadesi yapılmaz.
9.Beyan edilen bilgi ve belgelere ilişkin her türlü sorumluluk veliye aittir. Eksik bilgi ve yanlış beyanın hukuki sorumluluğu veliye aittir.
10.Öğrencinin anne ya da babasından başka birinin veli olabilmesi için hukuki belge (vasi) olması gerekmektedir. MEB amca, dayı, dede, kardeş vb. veli kabul etmemektedir.
11.Pansiyon 11 Eylül 2022 PAZAR günü saat 14:00’da açılacaktır. Öğrenciler pansiyona yiyecek malzemesi KESİNLİKLE getirmeyecektir.

PANSİYONA GELİRKEN GETİRİLECEK MALZEMELER
•2 Adet Nevresim Takımı (Lastikli, su geçirmez)
•1’er Adet Yastık -Yorgan
•El ve banyo havlusu,
•Yeteri kadar kıyafetin yanında, iç çamaşırı, kişisel temizlik malzemeleri, ıslak ve kuru zemin terliği getirilmesi gerekmekt