Sor

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Günümüzde ise; T.C. Kültür ve

pzhcdl8 07.03.2024 / 11:56
Soru
1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Günümüzde ise; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmetlerini devam ettirmektedir. Kuruluş amacı özellikle Türk dilinin konuşulduğu, komşu ve gelişmekte olan ülkelerle ekonomik, sosyal, kültürel iş birliği oluşturmaktır.
Metinde özellikleri verilen kuruluşun adını yazınız.
Eklenen Cevaplar
  mjpynr 26.03.2024 / 05:54 
#1
TİKA

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
5+7=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Günümüzde ise; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmetlerini devam ettirmektedir. Kuruluş amacı özellikle Türk dilinin konuşulduğu, komşu ve gelişmekte olan ülkelerle ekonomik, sosyal, kültürel iş birliği oluşturmaktır.Metinde özellikleri verilen kuruluşun adını yazınız.
Bugün, Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, özü bir, kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprülerini sağlam tutarak. Dil, bir köprüdür, inanç bir köprüdür, tarih bir köprüdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi kardeşlerimizle köprüler kurmak ve bu coğrafyadaki soydaşlarımızla sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında iş birliğini geliştirmek amacıyla 1992 yılında kuruldu.Bu parçada sözü edilen kurumun adını yazınız
Kara sınırımızın en uzun olduğu komşu ülkedir. Aynı zamanda bu ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle son yıllarda ülkemiz mülteci akınına uğramış ve Türkiye bu mültecilere sahip çıkıp kucak açmıştır.Hakkında bilgi verilen komşu ülkenin adını yazınız.
Mustafa Kemal Atatürk dil, tarih ve kültür birliğimiz olan Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimizi her zaman sıkı tutmamız gerektiğini vurgulamıştır.Mustafa Kemal Atatürk'ün bahsettiği ülkelerden ikisini yazınız.
Başkenti Aşkabat'tır. Ülkemiz diğer Türk Cumhuriyetleriyle olduğu gibi bu ülke ile de yoğun ticari ve kültürel faaliyetlerde bulunmaktadır.​Yukarıda hakkında bilgi verilen Türk Cumhuriyeti devletinin adını yazınız.

Son Eklenen Testler