Sor

Sahabiler, Allah Resulü'ne (s.a.v) duydukları sevgi ve saygıyı hangi davranışlarıyla göstermişl

mjdmvo6 17.01.2024 / 18:12
Soru
Sahabiler, Allah Resulü'ne (s.a.v) duydukları sevgi ve saygıyı hangi davranışlarıyla göstermişler? Örneklerle açıklayınız.
Eklenen Cevaplar
  ivligh 28.01.2024 / 14:00 
#1
Sahabe efendilerimiz, Resulullah’ı (s.a.v) can kulağıyla dinlediler. Onun getirdiği ayetleri yazdılar, ezberlediler. İslamı, Peygamber Efendimizin hadisleriyle açıklamasına ve bizzat yaşamasına şahit oldular. Dini nasıl yaşadığını büyük bir dikkatle takip ederek kendilerine örnek aldılar. Resulullah’tan (s.a.v) öğrendiklerini, sonraki nesle büyük bir titizlikle aktardılar. Sahabiler, Peygamber Efendimizi canlarından çok sevdiler. Hayatları boyunca ona büyük hürmet gösterdiler. Kureyş’in önde gelenlerinden Urve b. Mes’ud, Hudeybiye’de buna tanık olmuştu. Sahabilerin, Efendimize (s.a.v) olan bağlılığını görünce Mekke’ye döndüğünde arkadaşlarına şöyle söyledi: “Ey kavmim! Vallahi, ben birçok kralın huzuruna çıktım. Sahabilerinin Muhammed’e hürmet gösterdiği kadar hiçbir krala adamlarının saygı gösterdiğini görmedim.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
5+7=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıda açıklaması verilen kavramları noktalı yerlere yazınız.❖ Müslümanlığı seçmiş olarak Peygamber Efendimizin sohbetine katılan kimseye denir. → ...❖ Cennetle müjdelenen ve ilk müslüman olan on sahâbeye denir. →...❖ Peygamberimizin (s.a.v) ve sahabilerin yaşadığı çağa denir. →...
Sevgili Peygamberimizin (s.a.v), sahabileri ile ilgili bizlere hangi tavsiyelerde bulunmuştur? Açıklayınız.
Sahabiler, Allah Resulü'ne (s.a.v) duydukları sevgi ve saygıyı hangi davranışlarıyla göstermişler? Örneklerle açıklayınız.
Resulullah'ın sahabiler tarafından çok sevilmesinin temelinde onun hangi kişisel özellikleri bulunmaktadır?
Resulullah (s.a.v) vefat ettiğinde (on üç yaşındaydı. On yedi yaşına geldiğinde, halife Hz. Ömer'in isteğiyle büyük sahabilerin ilmî toplantılarına katıldı. Onun sözlerine değer verildi. Peygamberimizin (s.a.v) hadislerinden 1660'ını ezberlemiş ve kendinden sonrakilere aktarmıştı. Yirmi yaşlarına geldiğinde, Basra valiliği gibi önemli bir göreve getirildiYukarıda hakkında açıklama verilen sahabinin adını yazınız.

Son Eklenen Testler