Sor

Teknolojik Gelişmelerin Olumlu Etkileri Nelerdir?

Konu Özetleri İle Öğrendiklerini Şimdi Pekiştirme Vakti.

Teknolojik Gelişmelerin Olumlu Etkileri Nelerdir?

İletişim: Teknolojik gelişmeler, iletişim alanında önemli bir ilerleme sağlamıştır. Bugün, dünya genelindeki insanlar, farklı ülkelerdeki insanlarla hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurabilirler.

Sağlık: Tıp alanındaki teknolojik gelişmeler, birçok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynar. İleri teknolojik cihazlar ve ekipmanlar, daha hızlı teşhis ve daha iyi tedavi imkanı sağlar.

Eğitim: Teknoloji, eğitim alanında önemli bir değişim yarattı. İnternet, öğrencilerin bilgiye hızlı erişimini sağlarken, çevrimiçi eğitim imkanları da sunar.

Verimlilik: Teknolojik gelişmeler, iş yerlerinde verimliliği artırabilir. İşletmeler, süreçlerini otomatikleştirerek daha fazla üretim ve daha az maliyet sağlayabilir.

Ulaşım: Otomobil, uçak, tren, vb. gibi taşıtların teknolojik gelişmeleri, ulaşım alanında önemli bir gelişme sağladı. Yeni teknolojiler, daha hızlı, güvenli ve çevre dostu taşıtların üretilmesine yardımcı oldu.

Güvenlik: Teknoloji, güvenlik alanında da önemli bir değişim yarattı. İleri teknolojik cihazlar, güvenlik sistemleri ve kameralar, suç oranlarını düşürmeye yardımcı olabilir.

Eğlence: Teknolojik gelişmeler, insanların boş zamanlarını daha keyifli hale getirmelerine yardımcı oldu. Video oyunları, müzik, film ve televizyon gibi birçok eğlence seçeneği sunar.
1

Aşağıdaki araştırmacılardan hangisi diğerlerine göre teknolojiye daha az muhtaçtır?

• A ) arkeolog
  • B ) su altı araştırmacısı
  • C ) astronot
  • D ) petrol araştırmacısı

2

Aşağıdakilerden hangisi televizyonun yararlarından değildir?

• A ) Hayal gücünü azaltır.
  • B ) Olaylardan haberdar eder.
  • C ) İnsanları eğlendirir.
  • D ) Bilgiyi arttırır.

3

Yüksek hızla gittiği için havanın yaptığı basıncın etkisiyle yükselip ilerleyebilen motorlu hava taşıtına.............denir.
Yukarıda tanımı verilen teknolojik ürünün adı nedir?

• A ) balon
  • B ) otomobil
  • C ) teleferik
  • D ) uçak

4

Aşağıdakilerden hangisi teknolojik cihazların zararlarından biri değildir?

• A ) Bilgisayar ve televizyon başında uzun süre kalmak uyku bozukluğuna yol açar.
  • B ) Bilgisayar derslerimizde yardımcı olur.
  • C ) Televizyon, bilgisayar ve tablette çokça vakit geçirmek hayal gücümüzü kısıtlar.
  • D ) Bazı teknolojik ürünler çevremize zarar verir.

5

Hangisi bir buluş yaparken izlenecek yollardan değildir?

• A ) Araştırma yapmak
  • B ) Bir problemle karşılaşınca buluş yapmaktan vazgeçmek
  • C ) İhtiyacı belirlemek
  • D ) Ortaya atılan fikirlerden doğru olanı yapmak

6

Hayatımızda önemli yer tutan hemen hemen bütün evlerde bulunan .................... John Logie Bird tarafından icat edilmiştir?

• A ) güneş enerjisi panelleri
  • B ) televizyonu
  • C ) bilgisayarı
  • D ) otomobili

7

‘Bilgiye en hızlı ve en kolay şekilde ulaşılmasını sağlayan yeniliklerden biri de internettir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi interneti kullanacağımız teknolojilerden değildir?

• A ) Cep telefonu
  • B ) Bilgisayar
  • C ) Tablet
  • D ) Telsiz

8

Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin ilerlemesinin zararlarındandır?

• A ) Hayatın kolaylaşması
  • B ) Ulaşım ve iletişimde hızlılık
  • C ) Doğal dengenin tahrip edilmesi
  • D ) Sağlık ve eğitim hizmetlerinde kalite artışı

"Teknolojik Gelişmelerin Olumlu Etkileri Nelerdir?" konusunda bilgiler vermeye çalıştık. Bu dersle ilgili hazırladığımız "4. Sınıf Sosyal Bilgiler Teknolojik Ürünler Konu Anlatımı" içeriğini de okuyarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.