Teknolojik Gelişmelerin Olumlu Etkileri Nelerdir?
✔ İletişim: Teknolojik gelişmeler, iletişim alanında önemli bir ilerleme sağlamıştır. Bugün, dünya genelindeki insanlar, farklı ülkelerdeki insanlarla hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurabilirler.
✔ Sağlık: Tıp alanındaki teknolojik gelişmeler, birçok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynar. İleri teknolojik cihazlar ve ekipmanlar, daha hızlı teşhis ve daha iyi tedavi imkanı sağlar.
✔ Eğitim: Teknoloji, eğitim alanında önemli bir değişim yarattı. İnternet, öğrencilerin bilgiye hızlı erişimini sağlarken, çevrimiçi eğitim imkanları da sunar.
✔ Verimlilik: Teknolojik gelişmeler, iş yerlerinde verimliliği artırabilir. İşletmeler, süreçlerini otomatikleştirerek daha fazla üretim ve daha az maliyet sağlayabilir.
✔ Ulaşım: Otomobil, uçak, tren, vb. gibi taşıtların teknolojik gelişmeleri, ulaşım alanında önemli bir gelişme sağladı. Yeni teknolojiler, daha hızlı, güvenli ve çevre dostu taşıtların üretilmesine yardımcı oldu.
✔ Güvenlik: Teknoloji, güvenlik alanında da önemli bir değişim yarattı. İleri teknolojik cihazlar, güvenlik sistemleri ve kameralar, suç oranlarını düşürmeye yardımcı olabilir.
✔ Eğlence: Teknolojik gelişmeler, insanların boş zamanlarını daha keyifli hale getirmelerine yardımcı oldu. Video oyunları, müzik, film ve televizyon gibi birçok eğlence seçeneği sunar.
1
Aşağıdaki araştırmacılardan hangisi diğerlerine göre teknolojiye daha az muhtaçtır?
- A ) arkeolog
- B ) su altı araştırmacısı
- C ) astronot
- D ) petrol araştırmacısı
2
Aşağıdakilerden hangisi televizyonun yararlarından değildir?
- A ) Hayal gücünü azaltır.
- B ) Olaylardan haberdar eder.
- C ) İnsanları eğlendirir.
- D ) Bilgiyi arttırır.
3
Yüksek hızla gittiği için havanın yaptığı basıncın etkisiyle yükselip ilerleyebilen motorlu hava taşıtına.............denir.
Yukarıda tanımı verilen teknolojik ürünün adı nedir?
- A ) balon
- B ) otomobil
- C ) teleferik
- D ) uçak
4
Aşağıdakilerden hangisi teknolojik cihazların zararlarından biri değildir?
- A ) Bilgisayar ve televizyon başında uzun süre kalmak uyku bozukluğuna yol açar.
- B ) Bilgisayar derslerimizde yardımcı olur.
- C ) Televizyon, bilgisayar ve tablette çokça vakit geçirmek hayal gücümüzü kısıtlar.
- D ) Bazı teknolojik ürünler çevremize zarar verir.
5
Hangisi bir buluş yaparken izlenecek yollardan değildir?
- A ) Araştırma yapmak
- B ) Bir problemle karşılaşınca buluş yapmaktan vazgeçmek
- C ) İhtiyacı belirlemek
- D ) Ortaya atılan fikirlerden doğru olanı yapmak
6
Hayatımızda önemli yer tutan hemen hemen bütün evlerde bulunan .................... John Logie Bird tarafından icat edilmiştir?
- A ) güneş enerjisi panelleri
- B ) televizyonu
- C ) bilgisayarı
- D ) otomobili
7
‘Bilgiye en hızlı ve en kolay şekilde ulaşılmasını sağlayan yeniliklerden biri de internettir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi interneti kullanacağımız teknolojilerden değildir?
- A ) Cep telefonu
- B ) Bilgisayar
- C ) Tablet
- D ) Telsiz
8
Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin ilerlemesinin zararlarındandır?
- A ) Hayatın kolaylaşması
- B ) Ulaşım ve iletişimde hızlılık
- C ) Doğal dengenin tahrip edilmesi
- D ) Sağlık ve eğitim hizmetlerinde kalite artışı