lgs tercihleri ne zaman 2019

lgs tercihleri ne zaman 2019

LGS tercihleri ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziran'da gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) iki oturumuda tamamlandı. Bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler ve velileri, tercihlerin hangi tarihte başlayacağını araştırıyor. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercihleri nasıl yapılacak? 2019 LGS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte 2019 LGS tercihleri ile ilgili merak edilenler...

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

2019 LGS 1 Haziran'da gerçekleştirildi. LGS sınav sonuçları 24 Haziran'da açıklanacak. LGS tercihlerinin ise sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanacak LGS tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre yapılacak.

Tercihlerin hangi tarihte yapılacağı henüz belli değil. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Sınavla Yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılır. Merkezî sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanına (OBP), 8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanına (YBP), okula özürsüz devamsızlık durumuna, tercih önceliğine ve öğrencinin yaşına bakılarak yerleştirme yapılır.

Sınavsız Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

2019 LGS Puanı Hesaplama İl İl Nitelikli Liseler 2019

2019 LGS cevap anahtarları

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER