2019 LGS Soruları ve Cevap Anahtarı

2019 LGS Soruları ve Cevap Anahtarı

2019 LGS sınavı 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak. MEB tarafından bu yıl ikincisi yapılacak olan 1 Haziran 2019 LGS sınavı soru ve cevapları sınavdan sonra sitemizde yer alacak. LGS 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30da, ikinci oturum 11.30da başlayacaktır.
b. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

2019 LGS soru ve cevap anahtarı indir 2019 LGS puanı hesaplama

2019 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

LGS sınav sonuçlarına nası itiraz edilir?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

LGS sınavı nedir?

Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirme için MEB tarafından her yıl yapılan merkezi bir sınav türüdür. MEB ortaöğretim kurumlarına öğrencileri Merkezi Yerleştirme ve Yerel yerleştirme olmak üzere iki yerleştirme ile yapmaktadır.

LGSde hangi derslerden kaç soru var?

LGSnin ilk oturumu olan sözel bölümde Türkçe dersinden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 ve Yabancı Dil dersinden de 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru sorulacaktır. İkinci oturum olan sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin her birinden 20şer soru olmak üzere adaylara toplamda 40 soru sorulacaktır. Böylece her iki oturumda adaylara sorulacak toplam soru sayısı 90 olacaktır.

LGSde yanlışlar doğruları götürüyor mu?

LGSde 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. LGSde her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan elde edilmektedir.

LGS Sınav Kapsamı

Her alan için 8inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.

LGS Sınavı Nasıl Uygulanıyor?

İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 60 dakika olmak üzere uygulanacaktır

LGS Derslerinin Katsayıları

LGS de Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları şöyle: Türkçe 4, Matematik 4 , Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1

LGS Sınavına nasıl itiraz edilebilir?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER