2013 SBS Sınavı ve OYP Hesaplama Yöntemi

2013 SBS Sınavı ve OYP Hesaplama Yöntemi

Burada yer alan yazımda 2013 SBS Puan hesaplama yönteminin değiştiğini belirmiştim. Bu yıl ilk defa uygulanacak sistem aslında Şubat 2011 tarihli ve 2641 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmış ancak uygulanması 2012-2013 eğitim öğretime ertelenmişti.

MEB Tebliğler dergisindeki bu kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi de değişiklik yaparak hem seviye tespit sınavı puanını hemde OYP puan hesaplama yöntemini değiştirdi.

MEB Yönergenin 6.maddesinde Ortaöğretime Yerleştirme Puanını şu şekilde tanımlamıştır

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı : Merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirme puanı(OYP), öğrencinin 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 700 tam puan üzerinden hesaplanan seviye belirleme sınavı puanı toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilen puandır.

Yani 2013 SBS sınavında OYP puan hesaplama farklı şekilde yapılacak. Bu konuyla ilgili olarak burada bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamayı okuyarak bilgi sahibi olabilirsini

Konuyla ilgili aklınıza takılan her soruyu aşağıdaki yorum bölününden sorabilir veya fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu arada önemli bir hatırlatma. 2013 SBS Puanızı hesaplamak için BURAYA , 8.sınıf Yıl Sonu Başarı Puanınızı Hesaplamak için BURAYA tıklayınız.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER