2013 ALES İlkbahar Dönemi Puanı Nasıl Hesaplanacak?

2013 ALES İlkbahar Dönemi Puanı Nasıl Hesaplanacak?

2013 ALES İlkbahar Dönemi Puanı Nasıl Hesaplanacak?

2013 ALES İLKBAHAR BAŞVURU KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

12 Mayıs 2013 günü yapılacak olan 2013 ALES ilkbahar dönemi sınavının puanlarının hesaplanması da 2013 ales ilkbahar dönemi kılavuzuna göre yapılacak.

Genel olarak öncelikle adayları netleri hesaplanacak. Bu netler hesaplanırken adayların dört yanlış cevabı bir doğru cevabını götürecek. Buna göre sınava giren adayların 2013 ales puanları hesaplanacak. Bizler sorubak.com olarak siz değerli ziyaretçilerimize 2013 ales puanı hesaplama modülümüzden 2013 ales puanlarını pratik bir şekilde hesaplama imkanı sunuyoruz. Elbette sizlerde dilerseniz bu işlemi matematik yoluyla aşağıdaki işlemleri uygulayarak da hesaplayabilirsiniz. 2013 ales puanınızı sorubak.com aracılığı ile hesaplamak için TIKLAYINIZ

2013 ales puanını elle hesaplamak istiyorsanız lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz :

DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYMde optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte hatalı soru bulunduğu takdirde ilgili testi cevaplayan tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır

Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır: (resmin üzerine tıklarsanız büyür)

ALES : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

AP : Adayın ağırlıklı puanı

X : Ağırlıklı puanların ortalaması

S : Ağırlıklı puanların standart sapması

B : Ağırlıklı puanların en büyüğü

.
Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından geçersiz sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru yanıtlanmış kabul edilecektir.

2013 ales puanı hesaplama

2013 ALES İLKBAHAR BAŞVURU KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

2013 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2013 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Kapsamı Nedir?