2013 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2013 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2013 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2013 ALES İLKBAHAR BAŞVURU KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

2013 Ales ilkbahar dönemi başvuruları bugün yani 11 Mart 2013 tarihinde başladı ve 20 Mart 2013 tarihine kadar devam edecek.

Bu başvurular sırasında ise ales adaylarının 2013 ales ilkbahar dönemi için ödeyecekleri 2013 ales başvuru ücreti ise iki ayrılmıştır. Bunlardan ilk Başvuru Hizmet Ücretidir, 2013 ales ilkbahar dönemi için başvuru hizmet ücreti 3TLdir, bunun yanında ise 2013 ales sınav ücreti ise 50 TLdir.

Adaylar öncelikle ilgili bankalara sınav ücretlerini yatıracaklar ve daha sonra ÖSYM şifreleri ile internet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. Konu ile ilgili olarak ÖSYM in açıklaması şu şekildedir :

Sınav ücretinin yatırılması

Adaylar, 50,00 TL olan sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar ÖSYMnin

İnternet sayfasında Aday İşlemleri Sisteminde bulunan Y.U. Numarası Edin başlıklı alandan aldıkları numarayı T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya sınav ücretini yatırabilirler.

DİKKAT:

Sınav ücretini bankaya yatırmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemleri yapmak başvuru için yeterli değildir. Ücret yatırıldıktan sonra, başvurunun bu kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlanması gerekmektedir. Başvuru Kayıt Bilgilerinin dökümü mutlaka edinilmelidir.

ÖSYM şifresini unutan adaylar ise ais.osym.gov.tr adresinden şifremi unuttum bağlantısında yeni şifresini belirleyebilir. Buradaki bilgileri de unutan adaylar 2 TL karşılığında ÖSYM bürolarından yeni şifrelerini temin edebilirler.

2013 ALES İLKBAHAR SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

T.C. Ziraat Bankası tüm şubeleri ve

İnternet bankacılığı
Vakıfbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı(KKTCden başvuran adaylar hariç)
T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTCden başvuran adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTCden başvuran adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Denizbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı(KKTCden başvuran adaylar hariç)
Tüm PTT İş Yerleri (KKTCden başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görev

lisine, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik veya Y.U. Numarasını, adı ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırılabilirler. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka bankadan ayrılmadan düzelttirmeleri gerekmektedir.

2013 ALES İLKBAHAR BAŞVURU KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER