Sor

Yukarıda dediğim gibi sorularınızı bekliyorum:)

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  isimbulmaktazorlandim  30.06.2015 / 12:57 
Cağaloğlu Anadolu Lise´siyle ilgili sorularınızı cevaplayabilirim
Yukarıda dediğim gibi sorularınızı bekliyorum:)
Eklenen Cevaplar
  zynp_zn 24.07.2017 / 17:20
#28
5-Ben öğrenmeyi ve araştırmayı çok seviyorum ve matematik ve inkılap derslerinden çok zevk alıyorum 1000 kişi 8. Sınıf öğrencisinden oluşan bir okulda okumuş olsam da dersime giren yada girmeyen bir çok öğretmen beni tanır ve ben derlerde hocalara sorular soran sorularına cevap veren teneffüslerde sorular götüren öğrenci olmuşumdur - ama gerçekten inek değilim sadece öğrenmekten değişik bir zevk alıyorum- ve soruma gelirsek cal da bu böyle devam eder mi yani merak ettiğim cal da öğretmen-öğrenci ilişkileri nasıl oluyor ? 6- bir de ben cal mezunu biriyle konuşmuştum ve onların zamanında içki içen bir çok öğrenci varmış acaba bu hala böyle mi sadece okulun öğrencileri hakkında bilgi edinmek için soruyorum
  zynp_zn 24.07.2017 / 17:12
#27
https://www.sorubak.com />
Geç dönebildim kusura bakma. öncelikle sorumu cevapladığın ve tebriğin için teşekkür ederim. Sana bir kaç sorum daha var . 1- hala cal da mı okuyorsun okuyorsan kaçıncı sınıfsın 2- gerçek adını ve soyadını belki kullanıyorsan instagram adını  öğrenmem mümkün mü çünkü 11 ağustos ta benim tercihlerim açıkşanıyor ve büyük ihtimal cal a gelicem gelirsem eğer okul hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim. 3- Oraya gelenler sıfır almancayla mı geliyor çünkü şuan benim sıfır almancam var 11 ağustostan sonra çalışmayı düşünüyorum 4- kolejden gelen çok öğrenci var mı ingilizceleri çok mu iyi  belirgin bir seviye farklılığı oluyor mu ? 5- Ben öğrenmeyi araştırmayı ve kendimi geliştirmeyi çok seven biriyim matematik ve inkilaptan çok zevk alıyoru
  zynp_zn 24.07.2017 / 17:08
#26
https://www.sorubak.com />
Geç dönebildim kusura bakma. öncelikle sorumu cevapladığın ve tebriğin için teşekkür ederim. Sana bir kaç sorum daha var . 1- hala cal da mı okuyorsun okuyorsan kaçıncı sınıfsın 2- gerçek adını ve soyadını belki kullanıyorsan instagram adını  öğrenmem mümkün mü çünkü 11 ağustos ta benim tercihlerim açıkşanıyor ve büyük ihtimal cal a gelicem gelirsem eğer okul hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim. 3- Oraya gelenler sıfır almancayla mı geliyor çünkü şuan benim sıfır almancam var 11 ağustostan sonra çalışmayı düşünüyorum 4- kolejden gelen çok öğrenci var mı ingilizceleri çok mu iyi  belirgin bir seviye farklılığı oluyor mu ? 5- Ben öğrenmeyi araştırmayı ve kendimi geliştirmeyi çok seven biriyim matematik ve inkilaptan çok zevk alıyoru
  bahasek 18.07.2017 / 12:39
#25
3)Cağaloğlu ile Yaşar Acar'ın en büyük farkı ise konum ve binadır.Cağaloğlu,İstanbul'un merkezi iken(eğer gidersen gezmeye ne demek istediğimi anlarsın)Yaşar Acar İstanbul'un dışındadır.İkinci büyük fark ise Cağaloğlu'nun 150 yıllık binasıdır.Bunların dışında akademik kadrosu da proje okulu olduğundan fena değildir ki hazırlıkta da ygs matematik eğitimi mevcuttur.



Hazırlık konusuna gelince annen hiç merak etmesin hazırlık öyle aşırı da yatılan bir şey değildir çünkü hem Almanca 20 saat boyunca zorlaya zorlaya öğretilir hem de dilin yanında ygs dersleri yani 9 ve 10 a hazırlık dersleri de verilir.
  bahasek 18.07.2017 / 12:33
#24
Zeynep öncelikle aldığın puan için seni tebrik ederim.Sorularına sırayla cevap vermeden önce şunu söylemeliyim ki anneni üzmeden kararını sebepleriyle açıklama doğrultusunda bir çözüm yolu bul:)



1)Maalesef hazırlık dil bakımından çok yoğun geçen bir programa sahip.Yani sen Almanca hiç görmemişsen imkansıza yakın geçmen.

2)Cağaloğlu,bir anadolu lisesi olmasına rağmen en az Yaşar Acar kadar tıp öğrencisi vardır ki zaten Cağaloğlu'na gelen adam daha yüksek puanla geldiği için mantıken de derece için daha fazla potansiyeli vardır:)

 
  zynp_zn 17.07.2017 / 12:09
#23
Ben şunu merak ediyorum benim puanım 495,22 yüzdeliğim 0,47 yani cal şuan tutuyor ben cal istiyorum ama annem yafl istiyor 1 yıl almanca hazırlık okumamı istemiyor öncelikle almanca hazırlığı 1 ay yoğun bir şekilde çalışsam geçer miyim? Bir diger sorum ben ve ailem benim için tıp düşünüyoruz cal bunun önünde bir engel oluşturur mu ? Ve son sorun yafl ile cal ı karşılaştırır mısın?
  zeynep-akalp 08.10.2015 / 20:29
#22
10. sınıf nakil ile ilgili bi bilgin varmı
  hayallergslhayatlarafl 07.09.2015 / 17:48
#21
tamam her şey için teşekkürler :)
  isimbulmaktazorlandim 07.09.2015 / 15:34
#20
basketbolu hem erkekler hem kızlar oynadığı için örnek vermiştim ve oynuyorum demedim:(Hatta biz sınıf olarak spor konusunda pek iyi değiliz-özellikle futbol ve basketbol-
  hayallergslhayatlarafl 02.09.2015 / 19:23
#19
benle basketbol oynamak nereden çıktı :D ve yaşadığım şehrin belediye basketbol takımındaydım, istanbula geldiğim için bıraktım meydan okuyabilirsin ;)
  isimbulmaktazorlandim 01.09.2015 / 23:05
#18
Selam.Bence cal'ı seçmekle en iyisini yaptın:)Maalesef cevapları öğrenmek için beklemen gerek çünkü ben sana her ne anlatırsam ve ya ne tavsiye verirsem vereyim senin yaşaman senin için hem çok daha keyifli(en azından sonra)hem de (bu daha çok) cal'ı benimsemeni sağlayacak.2 hafta sonra seni kovalayanlar(gerçi kızlara çok bulaşmıyorlar)seninle basketbol oynarken anlayacaksın ne demek istediğimi:)
  hayallergslhayatlarafl 31.08.2015 / 01:01
#17
Önceden sorularımı cevaplamıştın. Kesin Cal'a geliyorum. İlk gün nasıl olur? Cal'ın yurdunda kalacağım. Yurda okullar açılmadan önce mi gelirim? Üst sınıflar hazırlık sınıflarını nasıl karşılıyorlar? Hazırlık sınıfı nasıl geçecek? :D Cevaplarını öğrenmek için bekleyemedim.
  isimbulmaktazorlandim 28.08.2015 / 17:59
#16
Hayır Austausch(öğrenci değişimi) ve yurtdışı gezileri zorunlu değil ama özellikle Austausch(gerçi bu da çok uzun sürmüyor) ve ya hazırlığın yazında ya da 9 un yazında paran varsa goethe ya da benzeri enstitülerle almanyaya gitmeni tavsiye ederim(He almanyada yaşayan bir akraba da gayet işini görür özellikle kalacak yer konusunda).Okulun yaptığı geziler zaten 10 gün falan hem de çok pahalı ondan çok tavsiye etmiyorum:(
  teogogrencisi 27.08.2015 / 15:37
#15
İnternetten cal hakkında araştırma yaparken aklıma takılan son şeyi de izninle sormak isterim :) Cal'ın yurtdışı gezilerinin ve öğrenci değişimlerinin olduğunu okudum bu değişimler ve yurtdışı gezileri zorunlu mu yoksa öğrencinin isteğine mi bağlı? Bilgin varsa beni aydınlatırsan çok sevinirim :))
  teogogrencisi 27.08.2015 / 15:02
#14
Cevapların gerçekten çok yardımcı oldu çok çok teşekkür ederim :))
  isimbulmaktazorlandim 27.08.2015 / 13:34
#13
Vay be cidden baya uzun yazmışım:(
  isimbulmaktazorlandim 27.08.2015 / 13:33
#12
Son ve en sık sorulan soruya geleyim.Kabataş ve Cağaloğlu'nun öğrenci kitlesi aynıdır fakat cal ın öğrenci çeşitliliği daha fazla olmasına rağmen arkasında dernek falan olmadığı için parasızdır.Bundan dolayı bir artı bir eksi yönü var.binası kel gibi bakımlı değildir(gerçi yeni gelen müdür ciddi bir tadilat yaptırmış okula ve baya iyi olmuş eskiye oranla).artı yönüne gelicek olursak parası olmadığı için yönetim öğrenci bazlı.Kel'de asla yapılamayacak birçok şeyi cal da yapabilirsin.Eğitim olaraksa kel i ikiye ayırısak daha mantıklı olur bence.İngilizce kısmı ile arada eğitim farkı yoktur.Fakat kabataşın almancasından daha iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.Onun dışındaki derslerde zerre kadar fark yok.
  isimbulmaktazorlandim 27.08.2015 / 13:13
#11
öğrencileri anlattığıma göre hocalara geçeyim:)Öğrenciler hakkında ne söylediysem hocalar hakkında da aynılarını söyleyebilirim.Binbir çrşit hoca vardır.He tabii hazırlıkta en sık rastlayacağıın üç tane hoca vardır.Biri faik hoca(cal buch denen faik hocanın yazdığı tuhaf bir kitap okuyacaksın)diğeri irfan hoca(faik hocayla kavgalı oldukları için kendi yazdığı kitabı okutur) bir de Almanca bölüm başkanı stein ismini çok duyucaksın.Almanca eğitimi bunu bütün içtenliğimle söylüyorum mükemmel ötesidir.Diğer derslerde kel'den sistem olarak çok büyük bir farkı yoktur.Sayısal dersler(özellikle fizik) maalesef ki baya zordur:(Ve son olarak hazırlıkta evet almanca matematik göreceksin.Ama korkma hatta şöyle söyleyeyim bu ders senin kurtarıcın olacak:)
  isimbulmaktazorlandim 27.08.2015 / 13:05
#10
İlk başta böyle bir soru sorduğun için(özellikle kel ve cal karşılaştırması sorun için) teşekkür ederim.Şimdi hepsini tek tek cevaplamaya çalışacağım:)Cal'da diğer okullara göre öğrenci çeşitliliği (özellikle marmaraydan dolayı son birkaç yıldır anadolu yakasından gelenlerin de eklenmesiyle) çok daha fazla.okula girdiğinden beri kitap kapağı açmayandan kitap başından ayrılmayana kadar.Sosyallik için de aynı şeyi söyleyebilirim.Ama o kitabın başından ayrılmayan adam bile mezun olduğunda birçok insandan daha sosyal oluyor(bunu cidden bütün içtenliğimle söylüyorum)
  teogogrencisi 25.08.2015 / 17:00
#9
Merhaba ben cal hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum ve bunun için en doğru kaynağın o okulda okuyan birinin olduğuna karar verdim :) Aslına bakarsan ben cal hakkında çoğu şeyi merak ediyorum. Ortamı nasıl, öğrencileri nasıl, hocalar nasıl, eğitimi nasıl, sınavlar zor mu, bir de hazırlıkta sayısal derslerin Almanca olduğuna dair duyumlar aldım bu doğru mu? Ayrıca kel hakkında bilgi sahibiysen kel ile cal'ı ortam ve dersler konusunda karşılaştırırsan çok sevinirim :) Kusura bakma çok şey sordum bu sorularımı cevaplarsan gerçekten çok sevinirim şimdiden çok çok teşekkür ederim :))
  isimbulmaktazorlandim 14.08.2015 / 21:56
#8
eda cal a girebilmek için hazırlık sınavını geçmen gerek.Yani almancayı daha önceden bilmen lazım:(
  edakal 09.08.2015 / 19:15
#7
ben 10.sinifa nakil isteyecegim. Ilk once sunu sormak isterim vefa lisesi,kal ve cal arasinda kaldim.kal'i eledim sanirsam cal'i da almanyayla ilgili bi hayalim olmadigi daha cok amerika dusundugum icin emin olamadim soyle bi sey daha var bana hazirlik ve 9. sinif okumadan almancadan hic bi sey anlamazsin yani dilini gelistirecegini dusunme dediler ayni zamanda almanca bilmeden zor sinavlara girmektense ingilizce okula gidip notunu yuksek tutarsin dediler yardimci olursaniz cok sevinirim ama ingilizcem idare eder buna yeni dil eklemek (ki gidersem yasitlarimin seviyesine ulasabilirsem) cok hos olur. Son olarakta hazirlik atlama sinavindan gecebilmem zor olucak bu konu hakkinda da bir bilginiz varsa cok sevinirim.
  isimbulmaktazorlandim 05.07.2015 / 19:42
#6
2. soruya geleyim

Kesinlikle evet tavsiye ediyorum.Çünkü cal ın eğitimi ne almanya ya yönelik(Abitur) ne de aynı puanla alan kal ve ya hasal(Kadıköy anadolu,Hüseyin Avni Sözen)gib sadece türkiye ye dönük değil.Şöyle bir örnek vereyim.Cağaloğlu'nda her öğrenci B1(Senin Almanya da yaşayabilecek seviyede almanca bildiğini gösteren Diploma)(ki bunu 10.sınıfta okulun neredeyse hepsi alıyor)alarak mezun olmalısın.
  isimbulmaktazorlandim 05.07.2015 / 19:32
#5
şimdi iki soruya da cevap vereyim

1.cal kel kal lise kısaltmaları ve bunu özellikle cal(Cağaloğlu) kal (Kadıköy anadolu)ve iel(İstanbul Erkek)özellikle kullanıyor.hatta şöyle söyleyim Cağaloğlunun t-şört modellerinin 2 sinde (toplam 3 model var)Cal yazıyor ve ayrıca da sloganı cal ın Alles für cal!(Herkes için cal!)(ne yalan söyleyeyim ben de tam çözemedim anlamını şu ana kadar:()
  ard_mustafa 05.07.2015 / 03:57
#4
Cal in egitim kalitesi nasil tavsiye edermisiniz
  sueda-rana 04.07.2015 / 20:45
#3
benim sayfama yazdığının tek kelimesini anlamadım.cal kal kel onlar ne demek.açıkca yazarmısın
  isimbulmaktazorlandim 30.06.2015 / 20:34
#2
İlk başta hayır dersane hocası falan değilim orada okuyorum ve de bence evet girebilirsin ama son nakiller gibi duruyor.Umarım ilk tercihte girebilirsin.
  Frozie 30.06.2015 / 18:10
#1
492.6767 puanım var hocam yüzdelik dilimin 0.49 girebilir miyim?
Benzer Sorular
S orbitaline karşılık gelen açısal momentum kuantum sayısının değeri verilenlerden hangisidir
Bilim ile ilgili hangisi yanlıştır? A)objektif dusunebilmeyi gerektirir. B)mutlak doğrular içermez . C)sistemli çalışmayı gerektirir. D) özgün dusunebilmeyi gerektirir. E) tüm bilimsel çalışmalarda deneyler kullanılır.
Arkadaşlar ben bu sene ilk tercihlerde 200 son yani 3.tercihlerde 390 puan olan okula gittim sorum şu. Şimdi bu okul seneye 200 puanmı olucak yoksa 390mı olucak Puanım 400dü.
Ben istanbulda oruruyorum baan batman sosyal bilimler lisesi çıktı fakat ailem izin vermiyo şuanda nakiller bitti napabilirim litfen yardım edin
Ben de bu sene Cağaoğlu Anadolu Lisesi´ne kayıt oldum. Umarım hayırlı olur benim ve kayıt yaptıran akranlarım için verimli,eğitici ve güzel yıllar olur. 9 gün kaldı ve içimde kalan bazı tereddütleri ve soruları sormak istiyorum. 1- Almanca olarak belli bir seviyeye ihtiyacımız var mı? 2- Hazırlık yılında Almanca dışında matematik,Türkçe,rehberlik ve beden eğitimi dışında herhangi bir ders var mı ? (Geçen yılın ders programına baktığımda 11.25 saati boş gözüküyor ve belli ki öğlen tenefüsü o saat değil 6. ders 12.50´de başlıyor.) 3- Disiplin ne kadar ağırdır ? (Bazı videolarda piercing ve küpe ile karşılaştım [İlk gün veya yaz okulu olabilir belki] ) 4-Çevre olarak sıkıntısı var mıdır ? (Çemberlitaş da olsa da İstanbul´un hali belli) 5- İngilizce eğitimi devletle paralel mi yoksa bir iki tık daha mı iyi (İngilizce seviyem B2 olmasa normalde sıkıntı olmaz ama yazları hariç bu sene ve geçen sene fazla üstünde duramadım TEOG´dan ötürü) 6- Klüp faaliyetleri