Zorbalığı Azaltmak için Okullarda Nezaket Öğretmek Neden Gereklidir?

Zorbalığı Azaltmak için Okullarda Nezaket Öğretmek Neden Gereklidir?
Zorbalığı Azaltmak için Okullarda Nezaket Öğretmek Neden Gereklidir?

Fiziksel ve duygusal fayda sağlamak adına nezaketin öğretilmesi gerekliliğini vurgulamaya çalışacağız. Yalnızca bu da değil, aynı zamanda zorbalık ve tacizin önüne geçmek için de en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dilerseniz nezaket öğretmenin ne gibi artılar kazandıracağınız ve zorbalığı ne şekilde azaltacağını da hep birlikte inceleyelim

Mutlu Çocuklar Yaratmak Mümkün

Kibarlık ve nezaket sonucu endorfin üretiminin arttığını ve kişiye neşe kattığını biliyor muydunuz? Bu yönte gelişim sağlayan ve eğitim alan çocukların zorbalık ile uzaktan yakından alakadar olmayacaklarını kestirmek ise gayet kolay olacaktır. Kibar ve nazik kimselerin sosyal alanda ve anlamda kendini daha rahat ve daha özgür bir şekilde ifade edebildiğini de belirtmek gerekiyor.

Daha Az Stres

Yoğun stres sahibi kimselerin zaman zaman şiddete başvurduğunu ya da sözlü taciz ile tarafındaki insanları rahatsız ettiği gerçeğinin farkındayız. Bu gerçeği ortadan kaldırmak da bizim elimizde. Oksitosin hormonunu harekete geçiren ve kişiyi daha naif daha mutlu hale getiren kibarlık ve nezaket de bunun için yakın durmamız gereken en önemli unsurlardan bazılarıdır. Kişi bu sayede kendini daha rahat ve daha mutlu hissedecek ve etrafındakilerle de daha iyi anlaşacaktır. Derdini anlatamadığı anlarda şiddete başvurmak yerine konuşmayı ve kendini bir kez daha ifade etmeyi seçecektir. Mutlu ve stressiz bireyler yetiştirmek bizim elimizde.

Daha Az Zorbalık

Okullarda verilen nezaket eğitimi ya da zorbalığa karşı verilen dersler, yalnızca nazik bir çocuk yetiştirmek ve o çocuğun okul içerisinde rahat olmasını sağlamakla kalmıyor. Birey olmasını, benliğini fark etmesini ve etrafındaki insanlara saygı duymasını da daha kolay bir hale getiriyor. Biz eğitimciler, tek dönemlik öğrenciler yetiştirmiyoruz, tam aksine topluma yeni bireyler kazandırıyoruz.

Nezaketi ve iyiliği öğretmek, zorbalığın önüne geçmek adına verilecek en önemli derslerden bir tanesidir. Çocuk bu eğitimi ailesinde almamış ya da hali hazırda görmüyor da olabilir. Okulda vereceğiniz eğitim emin olun değişime uğramasını sağlayacak ve kendini sözlü şekilde ifade etmesine de en iyi şekilde yardımcı olacaktır.

Depresyonu Önlüyor

Nazik bireyler yetiştirmek, kişinin ruhsal açıdan rahat etmesi adına da büyük bir önem arz ediyor. Nezaket sahibi kimselerin kendi ile baş başa kaldıkları anlarda yapacakları sorgulamalardan daha başarılı bir şekilde çıktıklarını gösteriyor. Kaba ve nezaket sahibi olmayan kimseler ise sorunu intihar etmekte ya da çevresine zarar vermekte buluyor ve depresyona girmeleri daha kolay bir hal alıyor.

Az önce de ifade ettiğimiz gibi nazik bireyler yarattığınız takdirde aynı zamanda mutluluk hormonuna da katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Mutlu bireylerin intihar etme oranı çok ama çok düşüktür. İntihar olaylarını incelerseniz eğer mutsuz, kaba ve eğitimsiz kişilerin bu eyleme daha fazla yöneldiklerini sizler de göreceksiniz. Her durumda olduğu gibi bu olaylarda da istisnalar elbette mevcuttur.

Sakin Bireyler Yaratmak Mümkün

Nezaket, çoğu zaman sakinlik demektir. Kişi, herhangi bir sorunda karşı tarafa psikolojik ya da fiziksel baskı uygulamak yerine kendini ifade etme yöntemini tercih eder. Anlatır, konuşur ve sohbet ortamı yaratır. Sakin bireyler, çözüm odaklı kimselerdir ve bunun altında da nezaket unsuru yer almaktadır.

Gerek aile içerisinde gerek eğitim ortamında bu unsurun ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Zorbalık ve tacizi engellemek için özellikle ebeveynlerin ve kıymetli öğretmenlerimizin ekstra hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Elde edeceğimiz sonuçlar kesinlikle çok daha sağlıklı olacaktır.

Yazar: Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER