YKS başvurusu nasıl yapılır? 2020

YKS başvurusu nasıl yapılır? 2020
YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020 YKS ÖSYM takviminde açıklandı. Buna göre YKS başvurusu 6 Şubat- 3 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. Lise son sınıf öğrencilerin ve mezuna kalan öğrencilerin gireceği 2020 YKS 'nin tarihleri belli oldu. Adaylar YKS başvurusu yapmak için tarihlerin bir an önce gelmesini bekliyor.

Üniversite kapılarını aralamak için bekleyen 3 milyon Adayın gireceği YKS, sınav kılavuzu ÖSYM' nin resmi internet sitesinin duyurularında yayınlanacak.

ÖSYM aday işlemleri sisteminde, güncel fotoğraflı ve eğitim bilgileri tam olan kişiler, bireysel olarak resmi internet sitesinden formu doldurup başvuru yapabilecekler. Fakat son başvurusunun üzerinden 50 ay geçmiş güncel fotoğrafı bulunmayan adaylar ve eğitim bilgileri tam olarak girilmemiş adayların başvuruları ÖSYM merkezleri tarafından güncellenerek alınacak. Güncel fotoğrafı ve eğitim bilgileri olmayan adayların başvuru zamanında ÖSYM başvuru merkezi olan okullara gidip şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Eğitim bilgileri güncelleyecek olan adayların diplomalarını yanında bulundurması gerekiyor. Fotoğraf süresi geçmiş adayların yine aynı şekilde ÖSYM başvuru merkezinde fotoğraf çektirmesi gerekiyor.

2020 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Türkçe Temel matematik fen bilimleri ve sosyal bilimlerinin sorularının bulunduğu temel yeterlilik testi 20 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 'te yapılacak. TYT testi 120 soru olacak. 135 dakika sürecek olan TYT oturumuna saat 10:00'dan sonra sınav binasına gelen adaylar alınmayacaktır. Adayların kimlik ve sınav giriş belgesi bulundurması zorunludur.

Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal bilimler-1 testi Sosyal Bilimler 2 testi, Matematik testi ve fen bilimleri testinden oluşan 2. oturum AYT testi ise 21 Haziran Pazar günü saat 10.15te yapılacak. 160 sorudan oluşan AYT testi için 180 dakika süre verilecek. AYT oturumuna 10.00dan sonra sınav binasına gelen adaylar alınmayacaktır. Adayların kimlik ve sınav giriş belgesi bulundurması zorunludur.

3. ve son oturum olan YDT testi İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça, Almanca testlerinden oluşacaktır. 21 Haziran Pazar günü saat 15.45 te yapılacak olan YDT testi 80 soru olup 120 dakika süre verilecektir. YDT oturumuna girecek adaylar 15.30 dan dan sonra sınav binasına alınmayacaktır. Adayların kimlik ve sınav giriş belgesi bulundurması zorunludur.

Sınavları biten adaylar YKS hesaplaması yapılması ve YKS sonucu açıklamasını bekleyecekler.

2020 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2020 YKS bittikten sonra YKS sonuçları beklenmeye başlayacak.

2020 Yükseköğretim kurumları sınav sonuçları 23 Temmuz 2020 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde adayların erişimine açılacak. Adaylar T.C kimlik numarası ile ÖSYM şifrelerini girerek 2020 YKS sonuçları bağlantısına tıklayarak sonuçlarını öğrenebilecekler. Adaylara sonuç tebligatı gönderilmeyecektir. Gerekli durumlarda Sonuç Belgesi çıktısı kullanılacaktır.

Adaylar sonuç sisteminde her bir puan türüne göre puanlarını, Doğru ve yanlış sayılarını, OBP puanı, TYT ve AYT başarı sıralamalarını görebilecekler. Adaylar hatalı buldukları sonuçlar için ÖSYM ye itiraz dilekçesinde bulunarak cevap kağıdını da görüntüleyebilirler.

YKSde TYT Baraj Puanı Kaçtır?

TYT baraj puanı 150dir. 150 puan üzeri alan adaylar ön lisans programında herhangi bir bölümü tercih edebilirler. TYT baraj puanı 180in altında olan adaylar AYT puanları olsa dahi lisans düzeyinde bölümler tercih edemezler. Özel yetenek sınavıyla üniversitelere öğrenci alan Yükseköğretim kurumlarına TYT puanlı 150'den aşağı olan adaylar başvuramaz. Adayların TYT puanım 200 ve üzerinde ise adaylar bu TYT puanını 2 yıl süreyle kullanabilirler. AYT puanı ile ilgili bir baraj puan yoktur. 180 TYT puanını geçmiş herkes AYT puanına göre lisans bölümleri tercih edilebilir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER