YGS'ye mi yoksa LYS'ye mi çalışmalıyım?

YGS'ye mi yoksa LYS'ye mi çalışmalıyım?
YGS ve LYS öğrencilerin hayatını değiştiren onlara üniversite kapılarını aralayan önemli aşamalardır. Genel olarak hayatımızı önemli derecede etkileyen bu sınavları çok büyük problem haline getirmek durumu daha fazla zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Sorubak Rehberlik Servisimizi ve Sorubak 2013 YGS-LYS puan hesaplama bölümümüzde sürekli olarak YGS-LYS sistemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. YGS ve LYS genel olarak düzenli çalışmayı ve bol bol pratik yapmayı gerektiren bir sistemdir. Bu yüzden düzenli bir çalışma çok önemlidir. Ancak çalışma öncesinde kendimize koyacağımız hedefler sayesinde çalışmaları çok daha kolay bir hale getirebiliriz. Koyacağımız bu hedefler çalışma konusunda bizleri motive edecektir.
YGS ve LYS çalışma evreleri sırasında konu eksiklikleri gidermek çok önemlidir. Konu eksiklerini tamamlamadan soru çözümü hem çalışma hevesimizi kıracak hem de bir işe yaramayacaktır. Bunun için soru çözümü öncesinde konu anlatımlarına göz gezdirerek aklımıza takılan sorulara cevap bulmamız çok önemlidir.
Çok oturumlu sınav sistemi yürürlüğe konulduğundan beri öğrencilerin hangi sınava önce çalışması gerektiği konusunda çeşitli tereddütleri oluşmuştur. Bu durumda panik havası oluşarak, öğrencilerin çalışmalarını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. İlk oturum olan YGS sınavı LYS sınavından birkaç ay önce yapılmaktadır. Ancak genel olarak soru dereceleri ikinci sınava göre biraz daha öğrencileri rahatlatacak seviyededir. Bu durumda öğrencilerin çoğu YGS sınavını ciddiye almayarak ikinci sınav olan LYS ye yoğunlaşmaktadır. Bu sınav sonuçlarını olumsuz etkileyecek bir çalışma sistemidir. Asıl doğru olan iki sınava da konu eksikliklerini tamamlayacak yeterli zamanı ayırmaktır. Bu yüzden YGS ve LYS çalışmalarını aynı anda yürütmek çok önemlidir.
Zorlu ve ezber gerektiren LYS konularını 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamak kolay olmayacaktır. Ancak bu çalışmaları bir arada yürütürken YGS sınavının daha önce yapılacağını da unutmamak gerekmektedir. Bu sayede özellikle son aylarda LYS çalışmalarını azaltırken YGS çalışmalarına ağırlık vermek gerekmektedir. Zamanı iyi değerlendirdiğiniz sürece vermiş olduğunuz emek kesinlikle boşa gitmeyecektir.
Sonuç olarak iki sınav çalışmalarını da en iyi şekilde dengelemek ancak tüm bunları yaparken ilk yapılacak olan sınavın konularına daha fazla ağırlık vermek gerekmektedir. İlk sınavı atlattığınız zaman çoğunu tamamlamış olduğunuz LYS konularının üzerinden tekrar geçebilir bu sayede yapılan çalışmaları soru çözümleri ile pekiştirebilirsiniz.
Öneri ve Görüşlerinizi Yorum Bölümünden yapabilirsiniz.

Bu yazının tüm hakları Sorubak.Coma aittir. www.sorubak.com biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER