YGS de randevulu sistem geliyor

Bakan Dinçer YGSde geçilecek yeni sistemi anlattı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, YGSde randevulu sisteme geçileceğini belirterek Tıpkı TOEFLda olduğu gibi. Randevu sistemi getireceğiz. Diyelim öğrenci haziranda hazır değilse eylülde girecek, eylülde düşük not aldıysa şubatta girecek. Hangisinde başarılı puan aldıysa onu kullanabilecek dedi

Bilkent ÜniversitesiMarka Kulübünün düzenlediği 3. Liderlik Forumuna katılan Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer, Yükseköğretim Geçiş Sınavında (YGS) randevulu sisteme geçileceğini açıkladı.

Foruma katılan öğrencilere bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi veren ve soruları yanıtlayan Dinçer, YGSnin yıl içinde 3 kere yapılacağına ilişkin bir açıklamanız oldu. Bu konudaki çalışmalar ne yönde sorusu üzerine, Türkiyede öğrenciyi seçmek için sınav yapıldığını ancak dünyada esas amacın bu olmadığını ifade etti.

‘SBS BİLGİ İÇİN

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve YGSnin öğrenciyi seçmek için yapıldığını, bunun nedeninin de eğitim sistemindeki kalite farklılıklarından kaynaklandığını belirten Dinçer, Evet, biz SBSyi kaldırmak istiyoruz. Daha doğrusu SBSyi seçme esaslı yapmak istemiyoruz. SBSyi öğrencinin bilgi ve becerilerini ölçmek için ve Milli Eğitim Bakanlığının niteliğini değerlendirmek için yapmak istiyoruz dedi.

‘STRES BİTECEK

Türkiyede sınava girmenin toplumsal bir harekete dönüştüğünü belirten Dinçer, şunları söyledi:

Bütün toplumu bir günde birkaç saatlik bir sınava almayı düşünmüyorum. YGSde biz öğrenciyi birden çok sınava almayacağız, sınavı birden çok yapacağız. İsteyen öğrenci istediği sınava girecek. Tıpkı TOEFLda olduğu gibi. Randevu sistemi getireceğiz. Öğrenci gidecek, birbirine eşdeğer olan bu sınavlara katılacak. Diyelim haziranda hazır değilse eylülde girecek, eylülde düşük not aldıysa şubatta girecek. Hangisinde başarılı puan aldıysa onu kullanabilecek. Bu çocuklarımızın üzerindeki stresi azaltacak, dershanelere olan talebi de azaltacak. Kabul sistemi için altyapımız henüz yeterli değil. Zaman içinde inşallah.

HABERTÜRK

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER