YGS 140 barajı için kaç net gerekli?

YGSde iki tane baraj var. 6 puan türünden birinde 140 puanı bulursanız özel yetenek sınavlarına girebilir önlisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilirsiniz. 180 puan barajına ulaşırsanız ise haziranda yapılacak LYSlere girme hakkı elde edersiniz

140 BARAJI NASIL AŞILIR?

Sınavda 6 puan türünden birinde 140 puanı alanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar üniversitelerin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGSde her testte yüzde 10 başarı göstermeniz gerekiyor. Her biri 40ar sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testlerinden ortalama 4er net olmak üzere toplam 16 net çıkarırsanız yüzde 10 başarı oranını tutturmuş ve YGS in ilk barajı 140 puanı aşmış olursunuz. Ancak 180 puana ulaşamazsanız LYSlere giremezsiniz.

180 İÇİN 32 NET GEREKİYOR

Önümüzdeki haziran ayında 5 ayrı oturum halinde yapılacak ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarını tercih edebilmek için girmeniz gereken Lisans Yerleştirme Sınavları a (LYS) katılma hakkını elde etmek için ise 6 puan türünden birinde 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu baraj için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını tutturmalısınız. Bunun için 32 nete ihtiyacınız var. 4 testten ortalama 8er net çıkarırsanız LYSlere girme hakkını kazanırsınız.

ÖSYM sitesine en yakın YGS Puan Hesaplama Sayfası

2015 YGS puan hesaplama